Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Juni 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

International graffitifestival Step in the Arena

Dynamo bouwt de 13e editie van graffiti festival Step in the Arena uit naar een kleine week. Met Kidsbattle, Step in the Arena Extra en Step out of the Arena weet Dynamo een week lang hoogstaande graffiti, talentvolle street art-artiesten en lokale helden naar de Berenkuil, Eindhoven, te trekken.

Step in the Arena
Van kleurrijke letters tot fotorealistische portretten, van grafische abstracte vormen tot cartoonfiguren, met internationaal graffitifestival Step in the Arena geeft Dynamo de stad letterlijk kleur. Rond de 150 graffiti-artiesten vanuit Europa komen naar Eindhoven en werken 4 en 5 juni aan de creatieve metamorfose van de Eindhovense graffiti Hall of Fame: De Berenkuil (Insulindelaan).

Naast internationale artiesten, zijn er lokale talenten te bewonderen en staan oude rotten naast de volgende generatie graffiti artiesten. De entree is gratis, iedereen is beide dagen welkom van 11.00 tot 20.00 uur. Het festival trekt jaarlijks zo’n 7500 bezoekers.

Step out of the Arena
Dankzij Step in the Arena zijn vele internationale artiesten in de stad en dit biedt een uitgelezen kans om Eindhoven van nog wat extra kleur en kunst te voorzien.

De dagen na Step in the Arena blijven dan ook een aantal artiesten in Eindhoven en gaan ze op 6 en 7 juni aan de slag met muurschilderingen, murals genaamd. Dit jaar is voor de Insulindelaan-tunnel gekozen.

Kidsbattle
1 juni heeft de kidsbattle plaatsgevonden in de Berenkuil.

Dynamo
Dynamo is een creatief platform voor jong talent. Een jongerencentrum, podium, workshopruimte en school in één. In een dynamische leerwerkomgeving ontwikkelt jong talent zich bij Dynamo in dans, muziek, kunst, cultuur, sport en nieuwe media. Ook zijn de subculturen Urban, Rock en Dance vanuit vrijwilligersgroepen sterk vertegenwoordigd.

Kalender:
3 juni – Step in the Arena Extra, Dynamo.
4 & 5 juni – Step in the Arena, de Berenkuil.
6 & 7 juni – Step out the Arena, Insulindelaan.

Meer info: www.stepinthearena.nl.