Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Juni 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Samen leven en wonen in Buurtschap Te Veld

Veldverhaal: samen leven en genieten in Buurtschap te Veld
Martin zag begin dit jaar dat er vlakbij onze wijk nieuwe bewoners introkken in de houten huizen tegenover het revalidatiecentrum Blixembosch.
Martin zou Martin niet zijn en vroeg enkele bewoners of ze ’t Brierke wilden ontvangen. Er werd positief op gereageerd en nu wordt er elke maand onze wijkkrant bezorgd door onze vaste bezorgster Shelly.

Diverse woningcorporaties hebben of gaan nog relatief kleine woningen neerzetten met een lage huur en deze blijven de komende 30 jaar staan. Het gebied heet Buurtschap te Veld en naast woningen en tiny houses (dit stuk heet Minitopia) komt er een buurtcentrum.
Verder is het gebied opgedeeld in kamers en de eerste kamer met 40 woningen staat en de tweede is in aanbouw.

Samen leven en genieten, maar ook delen

Shelly komt als bezorgster in gesprek met bewoonster Priscilla en vraagt hoe het is om hier te wonen. Priscilla antwoordt: “Heerlijk rustig, vrij en een echt CenterParks-gevoel. De kinderen kunnen er rustig buiten spelen en zo leven in het groen bevalt prima.”

In maart zijn de eerste bewoners ingetrokken in de woningen die deel uitmaken van de eerste kamer en niemand heeft tot nu toe spijt. Er wonen 84 personen waaronder 28 kinderen onder de 10 jaar. Er is zelfs al een baby geboren en hij heet Mees. Het zijn dus vooral jonge gezinnen die zich hier vestigen. Je snapt dat de informatie met activiteiten voor jonge gezinnen in ’t Brierke zeer welkom is.

Er is veel overleg over het groene gebied tussen de woningen want daar hebben ze, als bewoners, veel inspraak in. Door de droogte in april en mei is er lang geen groen gebied geweest en heeft de aanplanting niet kunnen groeien. Dat betekende dat er heel veel stof en zand mee naar binnen genomen werd.
Gelukkig is er nu steeds meer regen en is dat probleem bijna voorbij en zullen de wadi’s achter de woningen ook vol water komen. Hierdoor komt dan eindelijk nog meer van dat groene karakter naar boven.

Je bent welkom maar houdt het beschaafd
Wil je een bezoekje brengen aan het Buurtschap te Veld? Dat kan en de bewoners vinden dat geen probleem en gaan graag in gesprek.

Maar de bewoners hebben wel een aantal verzoekjes aan al die nieuwsgierige kijkers:

  • Houdt gepaste afstand tot de woningen. Naar binnen gluren stellen we niet op prijs.
  • Laat je je hond uit? Ruim de hondenpoep op de wandelpaden in en rondom het gebied op.
  • Ben je met de hond, houd je hond dan aangelijnd als je in of rondom het buurtschap wandelt.
  • Auto’s mogen het terrein niet op. Vooraan bij de ingang kun je jouw auto kwijt. Maar ook fietsen en brommers kun je hier beter parkeren.
  • Of te wel: houd het beschaafd!

Meer weten?
Wil je op de hoogte blijven over de bouwplannen van Buurtschap te Veld? Ga naar de site, buurtschapteveld.nl, en abonneer je op de digitale nieuwsbrief via het kopje ‘Contact’.

Shelly Dassen