Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Mei 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Zeggetis

Wandelen op de fietspaden

Ik wil even reageren op Zeggetis in het afgelopen Brierke, over het lopen/wandelen op de fietspaden.

Ik wil even aanhaken op het vorige stuk in Zeggetis over het wandelen/lopen op de fietspaden door de wijk.
En dan met name bij de oversteekpunten van de Fransebaan.
Als ik met mijn auto of fiets over de Fransebaan rij, word ik regelmatig geconfronteerd met het feit, dat de wandelaars/voetgangers, welke over het fietspad lopen, denken voorrang op mij te hebben.
Want ik heb haaientanden voor mijn neus.
Echter, dit is NIET waar!
Voorrang geldt alléén voor bestuurders aan bestuurders op de kruisende voorrangsweg.
Dit zijn grofweg alle weggebruikers, behalve dus voetgangers.
Voetgangers gaan alleen voor als zij recht doorgaand verkeer op dezelfde weg zijn en bij een vop (voetgangersoversteekplaats) oftewel een zebrapad.

Dus als u door de wijk/park loopt en u maakt gebruik van de voetpaden en de zebrapaden, dan loopt u op de juiste plek en houden we het voor iedereen veilig, en voorkomen we ergernissen en irritatie.

Rik Willems
voorzitter
VVN-afd. Best

Hondenlosloopterrein

Ik ben een paar jaar geleden bezig geweest met de gemeente om te kijken of er in het park een hondenuitlaatveldje mag komen. Helaas hebben ze deze destijds afgewezen omdat er genoeg waren. Nu zie ik de laatste tijd steeds meer honden los lopen in het park (wat uiteraard ook niet de bedoeling is), maar mensen hebben er wel behoefte aan denk ik. Nou had ik het idee, uiteraard met jullie goedkeuring, om eens te kijken of dat hier dan ook behoefte voor is. Op dit moment zit er een veldje waar helemaal niks mee gebeurd, maar ook geen kinderen spelen. Daarnaast als je als ouder de hond uit gaat laten kun je de kinderen in de speeltuin/voetbalveldje neerzetten en ga je als ouder bij de hond zitten. Waardoor je de kinderen buiten krijgt, maar ook direct een honden aangelegenheid hebt. Zie hiernaast een foto van het stukje wat ik bedoel.
Ik was graag eens benieuwd of jullie hiervoor open staan en/of we iets op touw kunnen zetten om eens te inventariseren of de behoefte hier voor is.
Stel dat er veel behoefte is, dan kunnen we misschien als groep melden bij de gemeente, zodat we alsnog iets voor elkaar kunnen krijgen.
Ik hoor het graag van jullie of hiervoor open gestaan wordt en hoe we het dan aan kunnen pakken.
Uiteraard kunnen jullie me altijd mailen of bellen waar nodig. Ik hoop iets van jullie te horen en alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,

Hans Derks, Dauphinelaan 48
5627 CR Eindhoven
06 - 20 50 78 44