Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Mei 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Wijkagent van Oort aan het woord

Dit was het dan. 3.5 jaar na de start als wijkagent in Achtse Barrier ga ik al weer afscheid nemen van de wijk. Niet uit onvrede, maar er was een kans op een mooie nieuwe uitdaging en die heb ik met beide handen aangepakt.

Als ik goed heb geteld heb ik 38 keer in ’t Brierke gestaan met een verhaal, soms met informatie, soms een persoonlijke kant en soms over wat een politieagent allemaal meemaakt. Het was me een grote eer.
Ik weet nog niet wie de nieuwe wijkagent gaat worden van Achtse Barrier. We zijn druk bezig om een nieuwe wijkagent te zoeken, en wanneer deze is gevonden zal hij/zij zich zeker melden.

Het staat iedere wijkagent vrij om op zijn/haar manier verbinding te zoeken met de wijk, dus of de nieuwe wijkagent ook iedere maand trouw een stukje gaat schrijven weet ik nu nog niet.

Ik heb mijn werk de afgelopen 3.5 jaar zo goed mogelijk willen doen. Dat ik het hierbij niet voor iedereen goed heb gedaan is helaas inherent aan mijn functie. (sorry meneer van den Berg). De tijden zijn veranderd, de politie is niet meer de politie van 20 jaar geleden. We staan onder druk, zowel extern maar ook intern (capaciteitsproblemen spelen overal waarschijnlijk). Dit zorgt er voor dat de politie keuzes moet maken en haar corebusiness moet bewaken. De gemeente heeft een belangrijke rol als het gaat om leefbaarheidskwesties. De politie pakt haar rol als het gaat over veiligheid en criminaliteit.

Ik heb het erg naar mijn zin gehad en vond het een mooie wijk om in te werken. Bedankt aan een ieder die hieraan een bijdrage heeft geleverd.
Ik heb Achtse Barrier leren kennen als een enorm veelzijdige wijk, met betrokken buurtbewoners. Mensen willen zich inzetten voor de wijk, zij hebben hart voor de wijk. Ook werken er veel professionals in de wijk, die ieder vanuit hun eigen professie iedere dag het beste beentje voor zetten.

Ik zal iets minder de straat op gaan in mijn nieuwe functie, maar als ik buiten ben neem ik Achtse Barrier zeker mee.

Ik wil jullie bedanken voor alle contactmomenten, de samenwerking en het werk dat sommigen van jullie mij opgeleverd hebben. Ik wens iedereen het allerbeste, een goede gezondheid en probeer te genieten van het leven.

Het ga jullie goed.

Paul van Oort