Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Mei 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Open avond Videoclub Best: een succes!

Een open avond? Werkt zoiets eigenlijk nog? Is het niet gruwelijk ouderwets? Blijkbaar niet. Er waren heel wat bezoekers waarvan niemand voortijdig wegging.
Het programma liet dan ook weinig te wensen over. Leo Smits introduceerde deze filmavond waarna Winnie Roffelsen voor en na de pauze een vijftiental amateurfilms presenteerde. Bij deze videoclub is het niet de bedoeling passief naar films te kijken, maar deze ook actief samen te bespreken. Deze bespreking is om van elkaar te leren betere films te maken.
De kwaliteit van de films was zo gekozen dat zowel de beginnende als de meer gevorderde filmer geboeid kon blijven.
Was bijvoorbeeld de eerste film, een excursie naar een biologische varkensboerderij, niet het bekijken waard. Door dezelfde opnames anders te monteren en via een voice over van een verhaal te voorzien, ontstonden 2 verschillende interessante mini- documentaires.

Door in de filmkeuze van deze avond aandacht te besteden aan verschillende genres en aan een opbouw in kwaliteit, bleek de waarde van deze actieve videoclub.

Want gaandeweg werd die avond duidelijk dat iedereen eens als beginner startte met vakantie- en familiefilmpjes en gaandeweg ontdekte dat meer verdieping en kwaliteit betere films opleverden. Dat men zelfs meer plezier ging ervaren.
Dus al is het idee van een open avond mogelijk ouderwets. Het werkt nog steeds. Het was een leuke, leerzame avond.