Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Mei 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Fietsroute F2 door Achtse Barrier?

Nou, liever niet!

De regionale fietsroute (F2), een zogenaamd snelfietspad, verbindt ’s-Hertogenbosch met Eindhoven via Vught, Boxtel en Best. Deze directe fietsroute volgt grotendeels bestaande fietspaden langs de A2. Die paden worden verbeterd om fietsen nog aantrekkelijker, veiliger en comfortabeler te maken.
Het deel van de fietsroute in Eindhoven loopt vanaf Station Eindhoven Centraal richting Best, over de Montgomerylaan, Europalaan, Berlagelaan en over de Oude Bosschebaan naar Achtse Barrier.
Hier zijn twee alternatieve routes, eentje verder over de Oude Bosschebaan en dan via het Savoiepad en de Spaaihoefweg naar de Boschdijk en de andere via de Marathonloop naar de Boschdijk.

Op 5 juli 2021 presenteerde de gemeente twee varianten voor de nieuwe fietspaden op de Spaaihoefweg.
Binnen dit project wordt ook het kruispunt van de Oude Bosschebaan met het Savoiepad aangepast om de situatie daar veiliger te maken, met name een beter zicht op het kruisend verkeer. Hier vraagt het LTAB al jaren om. Echter, de verkeersgroep van het LTAB is geen voorstander om de Fietsroute F2 door de wijk te laten lopen.

Liever om de wijk heen via Marathonloop en Boschdijk, en als dat niet kan worden gerealiseerd, dan liever over de Fransebaan dan over het fietspad door het park. Daar zijn al problemen genoeg met de vele zijpaden en doorsteekjes met wandelaars, spelende kinderen.

Maar de Spaaihoefweg blijft voorlopig nog wel in beeld.
Het LTAB stelde voor om op de Spaaihoefweg van de rechter rijstrook in beide richtingen een fietsstrook te maken. Op 4 april ontvingen we de uitwerking van ons voorstel. Met daarbij nog een extra variant. Hierbij krijgt het autoverkeer 2x1 rijstrook op het zuidelijk deel en komt er 2x1 fietsstrook op het noordelijk deel van de Spaaihoefweg. We hebben nu 4 ontwerpen, waarvan ontwerp 3, ons eigen voorstel, de voorkeur heeft, mocht de route dan toch door de wijk moeten lopen.
Maar er is nog niets beslist.

Via onderstaande link kom je op ons Wijkplatform voor meer informatie over de vier varianten.

Bericht: De Regionale Fietsroute F2 door de Achtse Barrier? Nou, liever niet. (www.achtse-barrier.nl).

Verkeersgroep LTAB