Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Januari 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

De Spingroep AB

De Spingroep Achtse Barrier bestaat nu bijna vijf jaar. In die tijd heeft zich een groepje van een achttal spinsters gevormd, die iedere tweede donderdagmiddag in de maand in De Mortel bij elkaar komen.
Ondanks de corona pandemie zijn wij vrijwel de hele periode door kunnen gaan.
Met nu afstand houden en mondkapjes, als het nodig was, hebben wij toch met z’n allen gezellig samen kunnen komen en onze hobby kunnen doen.

Vaak kwamen geïnteresseerden even kijken, om iets te vragen over wol of het spinnen van wol, maar ook om een keer vrijblijvend een spinnewiel te proberen.
Soms bleven ze plakken omdat ze het gezellig vinden en zijn nu ook enthousiast aan het spinnen.

Ook zijn er leden die breien en haken tijdens de bijeenkomsten, uiteindelijk profiteert iedereen van de ervaring van de andere leden van de groep. Ook worden er soms cursussen georganiseerd in bijvoorbeeld het verven van wol, in de toekomst denken wij aan excursies naar musea of aan wol gelieerde bedrijven.
De spingroep is vrij toegankelijk voor iedereen, van alle leeftijden, die iets met wol heeft of het wil leren kennen of alleen maar een vraag heeft, de toegang is kosteloos in de grote zaal van het buurtcentrum ‘De Mortel’ op het Savoie pad 14.
Wij komen iedere tweede donderdagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 bij elkaar in De Mortel. Wil je iets weten kan je altijd bellen naar Erica van der Linden. Telefoon 040 - 262 31 12. Wees welkom,

Erica