Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Januari 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Buurtschap Te Veld krijgt nieuwe bewoners

Rond het einde van het afgelopen jaar kreeg de eerste fase van het project tijdelijke woningen in Buurtschap Te Veld groen licht van de gemeente. Dit na een zorgvuldige toets van verschillende gegevens. Dit duurde wat langer dan gedacht.
De eerste 40 woningen worden in drie gedeeltes opgeleverd aan de nieuwe bewoners.
Begin januari kunnen de eerste bewoners Buurtschap te Veld al hun thuis noemen. Half februari is deze fase van het plan afgerond.

Kamers
Bij het ontwerp van het buurtschap zijn de bestaande lanen en houtwallen gehandhaafd en vormen zo een natuurlijke afscheiding tussen verschillende clusters met woningen. Die clusters heten ‘kamers’ in het plan. In elke kamer komen zo’n 30-50 woningen, met uitschieters naar 80 woningen. Met zo’n aantal weet je wie je buren zijn. De kamers zijn steeds anders, met een andere combinatie van woningen, een andere indeling en een andere dichtheid. Ze hebben hierdoor allemaal een eigen identiteit.
Naast de bewoonde kamers is er ruimte voor andere zaken. Zo is er een buurthart waar de nadruk ligt op elkaar ontmoeten, ligt de Stadsakkers midden in de wijk en zijn er plannen voor een natuurspeeltuin.

 

   
  Op de luchtfoto van half november is te zien dat de eerste 30 woningen geplaatst zijn in de tweede cluster (kamer) van het project. Linksboven is nog juist een klein stukje Huizingalaan te zien.