Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Januari 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
  2000 Boosterprikken in één dag in AB  
   
 
Wachtrij voor de boosterprik voor patiënten uit Achtse Barrier bij de tennishal Woensel-Noord
 

Trots op onze Achtse Barrier.

Op donderdag 23 december hebben professionals, partners en kinderen van professionals, oud-huisartsen, vrijwilligers en studenten in de tennishal van Sportcomplex Eindhoven-Noord samen hun schouders eronder gezet om in één dag rond 2000 60-plussers en kwetsbare groepen te boosteren. Een mooie samenwerking tussen professionals en vrijwilligers.

  Het idee om als huisartsen zelf te gaan vaccineren om het boosteren te versnellen, ontstond zaterdag 18 december elders in het land. Vervolgens verspreidde dit bericht zich onder alle huisartsen. In het weekend bleek dat hiervoor in de regio onder huisartsen voldoende bereidheid was. Op maandag besloten de 2 huisartsenpraktijken in Achtse Barrier om te kijken of het mogelijk was om voor dezelfde week nog een campagne op te zetten.
 

Van de wachtrij buiten was binnen niets meer over

 

In 2 dagen tijd werden een locatie, medewerkers en vrijwilligers benaderd en werd een draaiboek in elkaar gezet. Woensdag 22 december werden de patiënten die voor de prik in aanmerking kwamen, via e-mail en sociale media uitgenodigd.
De medewerkers en vrijwilligers hebben veel positieve reacties en waardering mogen ontvangen. Patiënten waardeerden vooral dat het boosteren dichtbij huis plaatsvond en vertrouwd door de eigen huisartsenteams. Het was mooi om als medewerkers en vrijwilligers hier deel van uit te mogen maken en een steentje bij te kunnen dragen.

Corina Martin,
coördinator,
Eerstelijns Zorg Achtse Barrier