Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

September 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Herfstwandelingen met het IVN

Door de coronamaatregelen hebben we als IVN de laatste anderhalf jaar weinig kunnen doen, spijtig genoeg. Maar nu kan het weer en u zult begrijpen dat we er weer veel zin in hebben om met publiek door onze mooie Brabantse natuur te gaan wandelen.

In het noorden van Eindhoven hebben we in oktober een tweetal wandelingen gepland:

  • Zondag 10 oktober:
    Wandeling door de Aanschotse Beemden met de gidsen Femke Soontiëns en Jos de Bruijn. We starten om 10.00 uur aan het einde van het parkeerterrein aan de Toledolaan.
    Afhankelijk van de belangstelling zullen we verschillende onderwerpen bespreken die te maken hebben met het seizoen en met het typische landschap en de historie daarvan. Er valt genoeg over te vertellen, daar kunt u zeker van zijn.
  • Zaterdag 30 oktober:
    Wandeling door het landgoed De Grote Beek met de gidsen Claudia Stoldt en Jos de Bruijn. We starten om 10.00 uur bij het parkeerterrein 12a (De Tuin) op het landgoed. Ook hier aandacht voor landschap en historie en ook de dingen van het seizoen.

Deze wandeling lopen we nu voor de derde keer en onze gasten van de eerste twee wandelingen waren zeer positief verrast over dit gebied. Het is beslist de moeite waard!
Beide wandelingen zullen ongeveer twee uur duren. Wij hopen u dan te zien!

Claudia, Femke en Jos