Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

September 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Egeltje

Op zondag 20 juni hoorde ik gepiep vanuit de struiken in onze tuin. Mijn dochter vond uit dat het gepiep kwam van een baby egeltje. Het beestje was nog blind en we hadden geen idee hoe het in onze tuin terecht was gekomen.

Op internet staat dat je zulke egeltjes niet mag aanraken. Ook lazen we dat de moeder egel altijd een vast rondje maakt en het later wel weer oppikt. We hebben toch maar besloten om de dierenambulance te bellen (088 - 811 35 10) en dat bleek een goede keus.
We moesten het diertje in een doos met dekentje leggen zodat het nog diezelfde avond kon worden opgehaald door een medewerkster van de dierenbescherming.
Deze vertelde ons dat het egeltje ongeveer 4 à 5 dagen oud was. Als de moeder egel niet terugkomt naar het nest verlaten de baby egeltjes, indien mogelijk, het nest en gaan op zoek naar de moeder en iets eetbaars. Overlevingsinstinct dus. ‘Hij’ zo vertelde de medewerkster kreeg nog melk van moeder. Ze heeft zich ontfermt over het beestje en gaf aan dat ze ’s nachts om de twee uur zou moeten opstaan om hem te voeden. Voor ons was het een leerzame avond.

Vanmorgen reed ik met de auto naar mijn werk en zag ik een plat gereden egel liggen. Zou dat moeder zijn geweest?

Familie Booij