Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

September 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Wijkagent van Oort aan het woord

De zomer is weer voorbij. Ik hoop dat iedereen een fijne en leuke zomer heeft gehad. Er waren natuurlijk nog wel wat beperkingen, maar als je daar een beetje mee om kunt gaan was er best al veel mogelijk. Ik hoop dat iedereen dan ook genoten heeft. Inmiddels zijn de scholen weer begonnen en laten we de vakantie weer achter ons.

De scholen zijn weer begonnen
Nu de kinderen weer naar school gaan komen de kinderen ook weer meer buiten, onderweg naar school of naar huis, naar de sport of naar vriendjes. Ook al doen alle kinderen op de basisschool een keer mee met het verkeersexamen: een ongeluk zit een klein hoekje.

30km zone
De hele Achtse Barrier is een 30 km/h zone, al lijken sommigen dit soms te vergeten op de snelweg Fransebaan. Als politie controleren we regelmatig op snelheid en wij zullen dit komend najaar ook nog meer gaan doen. Het is van belang dat je jezelf aan de snelheid houdt, om ongelukken te voorkomen.
Het begin van het nieuwe schooljaar brengt ook andere ‘problemen’ met zich mee. Sommige kinderen komen lopend of met de fiets naar school, maar helaas komen er ook diverse kinderen met de auto.
Soms omdat de ouders wat verder weg wonen, soms omdat de ouders geen tijd hebben om eerst de kinderen naar school te brengen, naar huis te gaan en dan de auto pas te pakken naar het werk, soms ook gewoon omdat het lekker makkelijk is.

Als je met de auto naar school komt zorg er dan voor dat je de auto zo parkeert dat deze geen gevaar of hinder veroorzaakt. Auto’s kunnen het zicht ontnemen en daardoor gevaar veroorzaken. Let hier een beetje op. Zoals ieder schooljaar moeten sommige ouders weer een beetje opnieuw opgevoed worden, als het op parkeren aan komt.
Let hier een beetje op, dat maakt het allemaal toch wat veiliger.

Tot de volgende.

Paul van Oort