Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Juni 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Hoe blijf je gezond als mantelzorger

Als je zorgt voor een ander loop je een verhoogd risico op overbelasting. Gezond zorgen kun je leren! Met de app 'Mantelzorg' kun je als mantelzorger leren om meer balans te vinden tussen bezigheden voor iemand anders en tijd voor jezelf om te ontspannen.

In de app leer je, met tips en oefeningen, om op eigen kracht de balans te vinden in de zorg voor een ander én het zorgen voor jezelf.
Je kunt je ook laten inspireren door de persoonlijke verhalen van een viertal mantelzorgers. Je zet de app op je telefoon en je kunt er direct mee aan de slag. Waar en wanneer het jou uitkomt.

Op het Buurtplein vind je nog veel meer apps die je kunnen helpen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Alle apps zijn bekeken en beoordeeld door zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen en wijkbewoners en worden aanbevolen door de huisartsen van Achtse Barrier.

Dankzij een speciale regeling is het grootste deel van de apps gratis voor inwoners van Achtse Barrier. En de andere apps kunnen met een flinke korting worden aangeschaft.

Je kunt hiervan gebruik maken, als je de apps via het Buurtplein installeert. Ga naar www.buurtpleinab.nl/zelfzorg.