Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Mei 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Wijkagent van Oort aan het woord

Nadat je vorige maand hebt kunnen lezen wat mijn collega Ineke zoal doet bij de afdeling zedenzaken wil ik deze maand wat verder inzoomen op iets anders dat Ineke vorige maand benoemde: Social media.

Social media is niet meer weg te denken, ik denk dat bijna iedereen wel een account heeft bij Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn.
Het bereik van social media is enorm. Alleen al binnen de politie-eenheid Oost-Brabant hebben we ruim 250 profielen op diverse social media kanalen. Zo heb ikzelf ook een account op Instagram (wijkagentpaul_eindhoven) en Twitter (@wijkagentpaul). Hier kun je mij volgen en probeer ik je regelmatig mee te nemen met zaken die in de wijk spelen.

Ik vind het leuk dat ik volgers heb uit het hele land, maar ik doe het uiteindelijk om jullie, in Achtse Barrier, mee te nemen in mijn werk. Ik vind het dan ook erg leuk om te zien dat ik steeds meer volgers uit de wijk heb, en dat dit soms de opening is voor een leuk gesprek. Zo kwam ik laatst Marloes tegen in de wijk. Het gesprek begon direct over het Instagramaccount van een collega en het beeld dat ze had gekregen van de politie door te kijken naar Bureau040 op tv. Marloes wilde me graag volgen op Instagram en bleek mijn 1000e volger te zijn. Hoe gaaf is dat, de 1000e volger en ook nog uit onze eigen wijk. Daar doe ik het voor. Erg leuk om op deze manier met leuke mensen in contact te komen. En omdat belofte schuld maakt, wil ik graag benoemen dat ik erg blij ben met Marloes als volger!
De schaduwzijde van ons online gedrag is bijvoorbeeld fraude via WhatsApp. De inmiddels bekende methode om via WhatsApp om geld te vragen, waarbij de dader zich voordoet als een familielid komt nog steeds veel voor. Hoe verschrikkelijk is het dat je denkt je zoon te helpen, maar er ondertussen een gewetenloze crimineel met jouw geld vandoor gaat. Trap er niet in! Vraagt er iemand via WhatsApp om geld, dan bel je die persoon op en bespreek het. Klik niet op bijgevoegde linkjes en maak niet zomaar geld over. Ben voorzichtig!

Tot volgende maand! Wil je iets kwijt? Stuur me een DM via Instagram, bel me via 0900-8844, vul op www.politie.nl een contactformulier in of spreek me gewoon aan als je me in de wijk ziet!

Paul van Oort