Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Mei 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Hallo allemaal: wij zijn Jeugd AB!

Samen met verschillende vrijwilligers en stagiaires, waarvan de meesten afkomstig uit Achtse Barrier, vormen wij Jeugd AB.

Wij zetten ons in voor meer verbinding in de wijk, door middel van het organiseren van activiteiten en door het creëren van een fijne huiselijke plek voor de kinderen en jongere wijkbewoners uit de wijk, waar ze kunnen samenkomen: het Jongerencentrum.
Eerder dit jaar hebben wij ons jongerencentrum verbouwd en helemaal opgeknapt, wellicht hebben jullie hier al eens eerder over gelezen.

We organiseren verschillende activiteiten en inloopmomenten voor kinderen en jongeren, waaronder op de woensdagmiddag. Elke woensdag van 13.30-15.00 uur is er een creatieve workshop verzorgd door onze eigen creatieve Glenn (bekend van de prachtige muurschilderingen in De Mortel) en de mogelijkheid om met elkaar gezellig aan tafel te kletsen of een spel te doen.
Van 15.30-16.30 uur kunnen kinderen gratis sporten.
Aanmelden via deze QR code:

Veel kinderen voelen zich niet altijd even fijn, somber of eenzaam. Door meer verbinding in de wijk en tussen leeftijdsgenoten te creëren, hopen we steun te bieden en daarnaast een fijne plek te geven waar zij terecht kunnen met hun verhaal, gevoel en gewoon kunnen zijn wie ze zijn. Iedereen is welkom!

Daarnaast is Jeugd AB de samenwerking aan gegaan met andere vrijwilligers van De Mortel en met de dagbesteding van Archipel in Hart voor de Buurt. Op deze manier komen kinderen en jongeren ook meer in contact met volwassenen en ouderen uit de wijk. Samen organiseren we leuke activiteiten zoals koekjes bakken, stenen beschilderen en verstoppen, een paasactiviteit, online Bingo en nog veel meer leuke dingen.

Het laatste nieuws staat op www.buurtpleinab.nl,
Instagram Jeugd_achtse_barrier en
Facebook Buurtplein Achtse Barrier.

Hier vind je ook de aanmeldformulieren om je in te schrijven voor de workshops, inloop en ‘aan tafel kletsen’.

Groet namens alle jongeren van jeugd AB en wees welkom in het jongerencentrum.

Jaleesa en Wendy