Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Mei 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Deelnemers gezocht!

In deze toch wel vreemde tijd van Covid-19 hebben we veel minder contact met mensen dan we zouden willen.
Niet alleen bekenden, maar ook het dagelijkse gesprekje op straat met de buurman of buurvrouw is tegenwoordig lastig. Daarom onderzoeken we of beeldbellen een uitkomst biedt zodat u toch contact hebt met mensen in uw omgeving, zonder de vier muren van uw woning te verlaten.

Dit project is opgestart door Buurtplein AB en voeren we met verschillende samenwerkingspartners uit. In het project helpen we u en stimuleren we u om te beeldbellen met anderen in de wijk, of bijvoorbeeld familie of vrienden. Daarnaast leren we u om vaardig te worden met een tablet. Hierdoor kunt u dagdagelijks gebruik maken van apps binnen uw interessegebied. Denkt u dan bijvoorbeeld aan het lezen van de krant via de tablet, het kijken van filmpjes op YouTube of het oplossen van puzzels. In een latere fase zal Maudy een persoonlijk programma voor u maken op basis van uw behoeften.
Gedurende het project kunt u dus beeldbellen op, en gebruikmaken van, de tablet. We vragen u af en toe een vragenlijst in te vullen. Maudy zal contact met u opnemen om u te begeleiden.

Hebt u zelf geen tablet? Geen probleem, u ontvangt gedurende het project een tablet van ons in bruikleen.
We zoeken voor dit project in Achtse Barrier buurtbewoners. Dus bent u inwoner van Achtse Barrier en ouder dan 55 jaar? Voelt u de behoefte om meer contact met anderen te hebben? Of bent u benieuwd of beeldbellen iets voor u is? Meld u dan aan bij Maudy Gosen op telefoonnummer: 06 - 22 63 42 66.
U kunt ook een e-mail sturen naar: maudy.gosen@archipelzorggroep.nl.
De startdatum van het project is 15 mei en duurt 2 maanden.
Namens de projectgroep Beeldbellen in Achtse Barrier hoop ik dat we u mogen aanmelden!
Met vriendelijke groeten,

Heidi van der Westen
Projectleider Beeldbellen in AB