Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Mei 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

KinderzwerfboekenStation heeft nieuwe boeken

Afgelopen week kwam er een grote zware doos van Kinderzwerfboeken. Een doos vol boeken; boeken voor kinderen in Achtse barrier.

Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling. Daarom deelt kinderzwerfboek boekenpakketten uit aan de stations. Dit jaar gingen 1800 pakketten de deur uit. Het leuke is dat er nu meerdere boeken bij zitten voor kinderen van ca 8 tot 14 jaar. Maar ook voor jongere kinderen is er keuze. Elk pakket had en heeft een andere inhoud.

Wat is dat eigenlijk: een KinderzwerfboekStation? Je haalt er een boek om thuis te lezen en laat het weer ergens achter voor een ander kind. Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Of je leest het nog een keer. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven. Als de stickers op zijn in de kast dan mag je even aanbellen en zorg ik ervoor dat er weer stickers in de kast komen.
Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode. Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Eindhoven en nu al in Leeuwarden zijn? Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl.

In Achtse Barrier vind je het station op de Seinelaan 54. In de boekenkast staan nog veel meer kinderboeken. Wil je iets speciaal vragen of een kinderzwerfboek cadeau doen aan je vriendje of vriendinnetje bel dan even aan en dan kijken we samen even of er nog leuke boeken bij de voorraad zitten. Groetjes

Gerrie