Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Mei 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Nieuwe gebouw De Avenir komend schooljaar open

Leerlingen-vloggers namen vast een kijkje (kijk ook vast mee!).

‘Wat doen ze hun best!’ ‘Wat wordt het hier groot!’ ‘Wat ziet de gymzaal er gaaf uit!’ ‘We hebben zin in de kooklessen, die keuken ziet er heel mooi uit!’ Een greep uit de reacties van Bedirhan, Jayden, Joe, Isabel, Ismaël, Marvin en Stef. Deze leerlingen uit het (voortgezet) speciaal onderwijs van Aloysius namen onlangs vast een kijkje in hun nieuwe schoolgebouw-in-aanbouw dat de naam De Avenir heeft gekregen. Vanaf augustus gaan de schooldeuren open en de leerlingen hebben er nu al zin in!

Gemeente Eindhoven bouwt een duurzaam schoolgebouw aan de Avignonlaan in Eindhoven. Hier gaan het speciaal onderwijs van De Rungraaf en het voortgezet speciaal onderwijs van De Korenaer Eindhoven samenwerken om leerlingen maximale ontwikkelkansen te bieden en ze goed voor te bereiden op hun toekomst.

Op maat voor leerlingen
De Avenir is ingericht in aparte domeinen voor verschillende leeftijdsgroepen, met eigen lokalen bij elkaar. Dat zorgt voor overzicht en veiligheid, wat voor leerlingen in het speciaal onderwijs extra belangrijk is. Verder is het gebouw zo prikkelarm mogelijk ingericht, met onder meer geluiddempend materiaal. De patio’s kunnen gebruikt worden om buiten te spelen of te leren.

Mooie praktijkruimtes
Leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs worden in De Avenir voorbereid op een vervolgopleiding in het mbo of op een baan. De praktijklokalen voor onder meer hout- en metaalbewerking en de keuken en het restaurant bieden daarvoor veel inspiratie, bijvoorbeeld voor interne stages. Als vloggers namen leerlingen vast een kijkje en raakten al heel enthousiast. Nog even geduld en dan kunnen zij vanaf augustus aan de slag in De Avenir.

Neem vast een kijkje!
Natuurlijk krijgen omwonenden als de coronamaatregelen dat toelaten te zijner tijd zeker de kans om een kijkje te nemen in het nieuwe schoolgebouw, want leerlingen en medewerkers zijn er trots op! Bekijk een aantal vlogs op: www.korenaerbaptistlaan.nl/home/nieuwbouw.
Leerlingen gaven onlangs een rondleiding samen met vlogger Joshua.

Circulaire en duurzame school
Het nieuwe schoolgebouw is door aannemer Dura Vermeer circulair en duurzaam gebouwd. Zo is een ‘donorskelet’ gebruikt en ook werden puin, staal en beton hergebruikt uit de gesloopte panden. Verder zijn zoveel mogelijk duurzame bouwmaterialen gebruikt en is De Avenir energieneutraal. Leerlingen van De Korenaer helpen mee met de aanleg van het groene buitenterrein rondom De Avenir en doen zo ook leerwerkervaring op.