Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

April 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Achtse Barrier maakt wijk schoon

Afgelopen zaterdag 20 maart vond de Landelijke Opschoondag plaats, in aangepaste vorm door het coronavirus. Olga Jonk van Adopteer een Straat besloot, samen met andere vrijwilligers, ook een Opschoondag te organiseren in Achtse Barrier.
"We hopen dat er op deze manier meer bewustwording komt om je afval niet op straat te gooien, maar gewoon in een prullenbak", zei Olga tegen Studio040.
Zo’n 25 buurtbewoners deden mee om de wijk schoon te maken. Iedereen had al gauw twee gevulde vuilniszakken. Die vuilniszakken zaten dan vol met drankblikjes, plastic flesjes en bekertjes, luiers, mondkapjes en peuken die op straat en in de perken lagen.
Een opvallende constatering: Het afval ligt vaak dichtbij een prullenbak. Een blikje energiedrank geeft blijkbaar toch onvoldoende energie om die paar extra stappen te zetten.

Frans Verhees, voorzitter van het LTAB meldde dat de inzamelactie goed georganiseerd was, samen met Jumbo en Krinkels Groen, Infra, Water en Sport.
Aan het einde van de schoonmaakactie in Achtse Barrier werd iedereen verrast met een leuke attentie als dank voor de inspanningen.

Frans Verhees geeft het goede voorbeeld