Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

April 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Markt op Acht

Acht krijgt een weekmarkt ‘lite’

Sylvia van der Burg heeft succes geboekt met haar initiatief om in Acht ook een weekmarkt te van de grond te krijgen. Met een enorme handtekeningenactie heeft ze de Eindhovense gemeenteraad bewezen dat Acht er rijp voor is.
Ruim 1200 mensen, van 12 tot 65+, tekenden de petitie. Nou zullen al die 12-jarigen doorgaans niet direct hun inkopen kunnen gaan doen op de markt, want die staat gepland op vrijdagmorgen, traditiegetrouw de laatste schooldag van de week. Maar dat ze graag een markt hebben is duidelijk.
En ik stel me zo voor dat het voor veel mensen uit Achtse Barrier ook een uitkomst zal zijn om naar Acht te gaan, in plaats van naar Winkelcentrum WoensXL op woensdag of op zaterdag naar de Woenselse Markt. Die beide markten zijn doorgaans erg druk bezocht, al valt dat momenteel wel mee omdat de niet voedsel gerelateerde kramen wegens corona nu ontbreken.
Er hebben zich ook al diverse kooplui gemeld die graag naar Acht willen komen. Een visboer, een bakker en een kaasboer komen zeker en ook een bekende ‘Kip aan ’t Spit’ heeft toegezegd.
Voorlopig krijgt Acht drie maanden een markt en wordt in juli gekeken of dat definitief kan worden.

Martin van de Goor