Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

April 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Denken in het mogelijke: Uitvaart in coronatijd

We mogen geen handen schudden maar we kunnen een ander mooi gebaar naar elkaar maken.

Ingaan op de mogelijkheden die er wel zijn in deze moeilijke tijden om een mooi afscheid te organiseren. Zoals zoveel activiteiten moet ook Doeat uitvaartbegeleiding haar activiteiten annuleren.
Wat we niet kunnen afzeggen of enigszins uit de weg kunnen gaan - of proberen te ontlopen - is 'dood‘ gaan. Als je leeft dan wil je niet dood. Dan wil je liever zelfs niet aan de dood denken. Maar op het moment dat je geboren bent is de dood ook aanwezig.

Bij een uitvaart zijn er nog steeds veel mogelijkheden om deze te laten plaatsvinden. Velen zijn zich er niet van bewust dat het niet altijd hoeft te gebeuren, ‘zoals het hoort’.
Er mag héél veel, er moet maar weinig volgens de wet. Veel mensen weten dit niet, men denkt dat het zo moet zoals we het gewend zijn, maar er kan juist zoveel meer op een andere wijze. Elk mens is uniek, zo is ook elke uitvaart uniek als deze op een persoonlijke wijze gebeurt. Wat persoonlijk is kunt u zelf alleen maar bepalen.

Hopelijk brengt deze lente verlossing met zich mee van ons corona-pantser en kunnen wij ons dan weer iets vrijer bewegen.
Alle zorg voor de gestorvene.
Alle zorg voor de nabestaanden.

Ineke van der Looij
Tel. 06 - 10 47 27 35
info@doeat.nl, www.doeat.nl