Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
September 2018
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

De Achtbaan

Afgelopen schooljaar hebben we, basisschool Gunterslaer en basisschool KlimWijs, samen naar onze voorgenomen fusie toegewerkt. Een onderdeel daarvan was het bedenken van een passende nieuwe schoolnaam.

Net voor de zomervakantie hebben we de bekendmaking van onze nieuwe schoolnaam met veel enthousiasme gevierd met alle leerlingen. Misschien heeft u de naam ook vast al mogen bewonderen; basisschool de Achtbaan.

We zijn enorm trots op deze naam, omdat hij bedacht is door een leerling én middels stemmen verkozen is door alle leerlingen. Een naam, gekozen dóór en vóór leerlingen dus. De leerling, die deze naam bedacht heeft, heeft er dan ook goed over nagedacht. 'De Achtbaan' past bij onze scholen omdat ze beiden aan de Franse Baan liggen en in Achtse Barrier staan. Daarnaast hebben we natuurlijk ook acht groepen op school.

Verder past 'de Achtbaan' perfect bij onze visie op leren. Je kunt de baan vergelijken met de doorgaande ontwikkeling die leerlingen op school doorlopen; soms lekker snel en vloeiend, en soms hebben ze een duwtje in de rug nodig. Net als bij achtbaanritje staat plezier bij ons voorop: leren met plezier, met elkaar juichen en successen vieren met de armen in de lucht!

Wij vinden het op onze school belangrijk om kinderen uit te dagen net dat stapje verder te gaan, maar streven er tegelijkertijd naar om altijd veiligheid te bieden. Daarnaast is een achtbaan dynamisch en altijd in beweging; kenmerken die zeker passen bij onze nieuwe fusieschool.

Het zal u wel duidelijk zijn: 'De Achtbaan' is een naam die onze school op het lijf geschreven is!

Wij hopen dat u net zo enthousiast bent over deze naam als wij zijn.

Brigitte Duysens-Bosscher
Directeur Basisschool De Achtbaan