Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Oktober 2017
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Giga Kangoeroedagen DSC

Op 28 oktober en 4 november zet DSC Eindhoven haar deuren wagenwijd open. Alle kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar zijn vanaf 09.00 tot 11.30 uur van harte welkom tijdens de Giga Korfbaldagen in sporthal de Vijfkamp aan de Vijfkamplaan 5.
Tijdens dit sportspektakel wordt een gezellig programma aangeboden waarin spelletjes worden gespeeld met uiteraard een knipoog naar korfbal, maar waarbij vertrouwen, plezier in bewegen, succesbeleving en samenwerken voorop staan. Onder begeleiding van enthousiaste spelers en vrijwilligers werken de kinderen spelenderwijs aan hun motoriek en leren ze beter samenspelen.

In de kantine van de sporthal staat ondertussen voor de ouders koffie en thee klaar en kunnen zij meer informatie krijgen over de club en korfbal. Aan vermaak voor meegekomen broers en zussen wordt gedacht. Aanmelden voor dit Spektakel kan via aanmeldingen@kvdsc.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

De Giga Kangoeroedag is een grotere versie van de Kangoeroe-Klup-trainingen die elke zaterdagochtend om 09.30 uur bij KVDSC plaatsvinden voor de jongste kinderen. Kinderen die niet naar de Giga Kangoeroedagen kunnen komen, maar wel interesse hebben in korfbal kunnen (na aanmelding) tijdens de reguliere trainingen gratis 3 keer mee komen doen.

DSC
DSC is een jonge vereniging. De vereniging is ontstaan uit een fusie tussen de korfbalverenigingen DETO en Sportlust. Beide verenigingen waren al zeker tien jaar buren van elkaar.
Sportlust speelde de wedstrijden op de zuidelijke velden en DETO had haar thuisbasis aan de noordzijde. Beide verenigingen waren in het bezit van een eigen clubhuis met kleedaccommodatie.

Mede doordat beide verenigingen ‘samen sterker wilde worden’ en doordat de gemeente Eindhoven allerhande plannen had met het sportpark Noord werd besloten te fuseren.

Onze vereniging is een van de vier grootste en zeker ook een van de sterkste in Zuid Nederland met een accommodatie die behoort tot de mooiste van heel Nederland. Meer informatie via www.kvdsc.nl.