Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
September 2017
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Onderscheiding voor mensen met een beperking

Dit jaar organiseert het DELA goededoelenfonds voor de tweede keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking.
Wendy Legierse is een van de 100 genomineerden waarop je van 24 juli tot en met 15 september kunt stemmen. Daarvoor ga je naar: www.goudenvenusvanmilo.nl.

Op de website staat te lezen waarmee Wendy anderen inspireert, namelijk: Wendy zit in een rolstoel vanwege uitval aan beide benen, veroorzaakt door een virusinfectie, en is chronisch vermoeid. Zij schreef twee boekjes over Renske, een meisje van 8 jaar dat door een ongeluk in een rolstoel terecht komt. Kijk ook op www.renskemetwielen.info.

Stemmen op Wendy Legierse - Louwers
Wendy hoopt natuurlijk van harte dat zij een van de kanshebbers is voor de onderscheiding. Zij wil het geldbedrag dat daarbij hoort schenken aan de ‘Esther Vergeer Foundation’, die zich op haar beurt weer inzet om kinderen met een handicap zoveel mogelijk te laten sporten en bij voorkeur bij een reguliere vereniging.
Op de Facebookpagina van het DELA goededoelenfonds vind je nog meer en actuele informatie over deze actie en de genomineerden.

Op 30 september zal Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, in Eindhoven de winnaar en de top 10 bekend maken.