Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
September 2017
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Festivals Aquabest

De problemen met Aquabest waren het lawaai, de eindtijd, het geluid werd na 23.00 uur niet minder en Jochem van Pelt was niet beschikbaar op zijn nummer hetgeen volgens de vergunning wel verplicht was. Door de wind was het evenement op diverse plaatsen in Eindhoven
(Blixembosch, Heesterakker, Belgiëplein en Achtse Barrier) goed te horen en namens de werkgroep hebben we daar bij de gemeente Best melding van gemaakt.

Inmiddels heeft dhr. van Aert aangekondigd dat hij gaat vertrekken als burgemeester van Best (zou het vanwege de herrie zijn die door zijn toedoen tot stand is gekomen?).

Vol spanning kijken wij uit naar 22 september. Dan dient de zaak tegen de gemeente Best vanwege de afwijzing van ons bezwaar. Redenen: Het festival was al voorbij (wij kregen de vergunning pas een dag voor het evenement te zien) en onze angst dat bij de komende evenementen dezelfde, volgens ons foute’, geluidsreken methodes werden gebruikt was volgens hen ook geen geldig bezwaar.

Ook onze eis dat wij ook 6 weken voor het verlenen van de vergunning voor een evenement op de hoogte wilden worden gesteld van de vergunning werd afgedaan met :’Alleen de aanvrager kan bezwaar maken!’.

Er staat ons nog wat te wachten volgend jaar met tweedaagse evenementen.

Werkgroep geluidshinder