Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
November 2012
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Zeggetis

Achtse Barrier,
raketten op Israel, Israel bombardeert Libanon. Granaten op Turkije, Turkije beschiet Syrië. Hevige explosies in de Achtse Barrier, niemand reageert!

Verbazingwekkend in deze wijk, die zijn mond vol heeft over geluidsoverlast door de vliegtuigen of door het autoverkeer op de A50, om maar niet te spreken over het jaarlijkse geklaag vanuit de wijk over de concerten op Aquabest.

Op zijn minst zou iets van actie te verwachten zijn tegen de explosies in de wijk, welke de militaire oefeningen op de Oirschotse Heide doen verbleken. We worden echter niet beschoten vanuit een andere wijk, maar we hebben dit te danken aan onze eigen wijkbewoners en een reactie hierop is toch wel erg direct…
De avonden zijn weer donker genoeg om dit soort ‘aanslagen’ ongestraft (en ongezien) uit te voeren en we gaan richting Oudjaar dus er moet weer stevig geoefend worden.
Is er niemand in de wijk die zich hier meer aan stoort dan aan vliegtuigen, auto’s of muziek? Is er niemand die ziet dat dit soort ‘aanslagen’ in zijn huis worden voorbereid? Wachten we gewoon af en hopen dat het vanzelf overgaat als er een slachtoffer valt?

F. v. Doremalen

Herfst!
De Achtse Barrier is toch wel een wijk met groen. Daar mogen we zeker niet over klagen. Elke straat is voorzien van aanplanting in vorm van bomen of struiken en in het midden van de wijk zijn we ook nog eens voorzien van een groot park.

U heeft het vast ook al gezien. We zitten dik in de herfst. De kleuren zijn prachtig en alle fietspaden en perkjes zijn bedekt met een laag herfstblad. Best mooi. Maar het heeft ook zijn nadelen.

Vorig jaar besloot een van mijn straatgenoten een bladkorf aan te vragen voor deze herfst. Ik keek er al naar uit. Wij wonen aan het einde van de wal, ook weer een mooi stukje natuur met enorm veel loofbomen. Als wij het fietspad naast ons huis een beetje glibbervrij willen houden is het weg werken van het blad noodzaak. Er ligt zoveel blad dat je eigen groene bak gebruiken geen optie is. Dan zou je zelf tussendoor meerdere malen je bak moeten legen bij de vuilstort en ja er zijn grenzen. Dus u begrijpt: de bladkorf zit ik op te wachten.
Helaas de bladkorven worden niet meer neer gezet uit kostenoverweging. Iemand het blad op laten vegen is goedkoper, zo zegt de gemeente. Alleen zeggen ze niet hoeveel keer per maand dit mag gebeuren. Want ik kan meedelen dat in de herfst zelfs 1x per week niet voldoende is om verstoppingen in afvoerputten te voorkomen.

Dus……..de bladeren zullen een enorme berg gaan vormen.
Kijkt u uit met de fiets of als u gaat wandelen.

Erger is dan dat een hond graag zijn of haar behoefte achter laat tussen het blad. U weet toch wat de kleur van herfstblad is. Dus wat dat betreft zal het niet opvallen. We zullen het opmerken wanneer de berg blad zo enorm is, dat we als omwonende het blad op gaan vegen en met handarbeid alles toch in de groene bak proberen te krijgen.

Misschien kunt u daar aan denken als u weer gaat wandelen.

Jolanda Vellekoop

Pluim!
Zondag 21 oktober rond 03.00 uur was het weer raak; overlast van schreeuwende jongeren en heen en weer rijdende brommers.
Dit keer hoorde ik een kliko door het park rijden, volgens mij niet nodig op dit tijdstip! Al gauw hoorde ik meer lawaai en belde de politie.

De meldkamer wist mij te vertellen dat het heel druk was en dat de surveillanten van de andere kant van Eindhoven moesten komen… dit duurt dus wel even!

Tijdens mijn gesprek met de meldkamer hoorden wij iemand “dit gaat helemaal nergens over” zeggen. Daarop werden de kliko’s uit het park weg gereden.
Een PLUIM voor degene die dit gezegd heeft tegen de groep jongeren!
Er is voorkomen dat 4 kliko’s de fik in zijn gegaan, dat is een stap in de goede richting!
Met elkaar en de politie kunnen we blijven proberen de criminaliteit terug te dringen.Een buurtbewoner,
naam bekend bij redactie

U kunt reageren naar redactie@brierke.nl of per post naar
Savoiepad 133, 5627 EZ Eindhoven onder vermelding van ‘Zeggetis’.
Als u geen maand wilt wachten om uw reactie te zien, kunt u reageren
via het forum op onze www.brierke.nl en dan op forum klikken.