Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
November 2012
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Klus Contact helpt...

Klus Contact helpt kwetsbaren in Eindhoven

Wekelijks zijn studenten en scholieren op pad voor Klus Contact van het Rode Kruis Eindhoven e.o. Dit om kwetsbare inwoners uit Eindhoven, die zonder netwerk om zich heen en in een sociaal isolement terecht zijn gekomen, te helpen met allerlei karweitjes in en rondom het huis. Dit kunnen ook mensen met een beperking zijn of chronisch zieken.

Klus Contact bestaat al een aantal jaren in Eindhoven. Het gaat om een klein team met directe lijnen tussen de hulpvrager en hulpgever. Het doel is om ouderen en jongeren met elkaar in contact te brengen. Het klusje is het middel, sociaal contact is het doel.
Manon van Bussel, coördinator van Klus Contact vertelt: “Jaarlijks beantwoorden we zo’n 800 hulpvragen binnen Klus Contact. Hierbij kan worden gedacht aan eenvoudige technische zaken zoals het vervangen van een kapotte lamp, het gras maaien in de tuin tot computeruitleg.
Of praktische hulp bieden bij het doen van boodschappen of meegaan naar een afspraak in het ziekenhuis als ondersteuning.

Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo komen studenten ook langs voor een gezellig praatje, om samen een wandeling te maken, boeken te ruilen bij de bibliotheek of om samen een spelletje te spelen.”
Manon vertelt verder: “Eén keer in de drie weken komen de studenten bij het Rode Kruis om de gang van zaken door te nemen. Uiteraard ben ik naast de terugkomdag telefonisch altijd bereikbaar voor hen.”

Wilt u ook graag een bezoekje krijgen of praktische hulp bij bepaalde klussen? Neem contact op met Manon van Bussel. Tel. 040 - 244 33 11 of e-mail: kluscontacteindhoven@redcross.nl.

Mary van Vlokhoven