Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
November 2012
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Groen Zonnig Woensel

Zonnepanelen: Informatiebijeenkomst Fase 2
Op woensdagavond 14 november van 19.30 tot 21.30 uur is er weer een informatieavond over zonnepanelen in Wijkcentrum De Mortel.

Zonnepanelen zetten (zon)licht om in elektriciteit. Een omvormer zorgt ervoor dat die bruikbaar wordt voor de apparaten in uw huis; dus uw radio/tv, wasmachine en verlichting. Wat u zelf niet gebruikt wordt terug geleverd aan de energiemaatschappij. Door het terug leveren bespaart u extra op uw energierekening: uw meter loopt immers terug!

Groen Zonnig Woensel is een initiatief van Wilko Kistemaker. Hij werkt samen met Peter van der Linden (van het Leefbaarheids Team Achtse Barrier) en Eindhoven is mijn plek. Het doel is om het voor u gemakkelijk te maken om voor zonnepanelen te kiezen. Wilko is in zijn eigen woonplaats Houten gestart met het burgerinitiatief om gezamenlijk met buurtbewoners zonnepanelen aan te schaffen. Dit bleek een groot succes: inmiddels zijn al meer dan 1000 panelen geplaatst en is in Houten de 5e fase momenteel gaande, de 6e fase gaat in november van start.
Groen Zonnig Woensel organiseert informatieavonden voor u als buurtbewoner en adviseert over de mogelijkheden, kosten en opbrengsten van zonnepanelen. Door het vormen van een collectief kan een scherpe prijs worden aangeboden door een leverancier. Ook volgen we de installatie activiteiten en zijn we uw aanspreekpunt indien nodig. We werken met een lokale installateur die de panelen plaatst en de installatie aansluit. Voordat de zonnepanelen worden geplaatst komt de installateur langs om een vrijblijvend maatwerkadvies te geven: het advies dat gegeven wordt gaat over het aantal zonnepanelen dat kan worden geplaatst, de geschatte opbrengst van de zonnepanelen (mede bepaald door de ligging van uw huis) en uiteraard de investering. Op basis van het maatwerkadvies ontvangt u een offerte.

We nodigen u van harte uit voor de informatieavonden over zonnepanelen in de Achtse Barrier. U kunt zich hiervoor aanmelden op onze website www.groenzonnigwoensel.nl of door uw gegevens te mailen naar info@groenzonnigwoensel.nl.

Wij zorgen voor uitgebreide informatie (inclusief prijzen) over de zonnepanelen en u heeft ruimschoots gelegenheid uw vragen te stellen. Ook vertellen we u over de subsidiemogelijkheden. We spreken u graag binnenkort, laat de zon maar schijnen!