Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Januari 2012
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--


Vragen of opmerkingen over de website: mail naar de webmasters Toon en Frank.

Zeggetis

Kind lastig gevallen in speeltuin Armagnaclaan

Dinsdag 22 november j.l. omstreeks 16.30/16.45 uur is onze zoon van 10 jaar lastig gevallen door een jongen van waarschijnlijk 16 jaar op het speelveld aan de Armagnaclaan. Onze zoon wilde naar huis gaan toen plots deze (hang)jongere hem achterna ging, bij zijn arm pakte en zijn mouw omhoog deed ondanks protesten van onze zoon en vervolgens allerlei schuttingtaal met rode stift op zijn bovenarm schreef. Vervolgens sprong hij op zijn scooter en is hij weg gegaan.

U begrijpt dat wij graag in contact komen met mensen die tips hebben over dit gebeuren of iets hebben gezien en/of de hangjongeren die op dat moment aanwezig waren in de buurt van de tafeltennistafel. Iedereen met gezond verstand begrijpt dat hier een grens overschreden is, dus het dringende verzoek dit (anoniem) aan ons door te geven, zodat diegene die dit heeft gedaan kan worden aangesproken op zijn gedrag.
Ook het verzoek aan ouders die een (puber)zoon/dochter hebben die regelmatig op het veld komt, te informeren bij uw kind of deze meer informatie hierover heeft.
Hopelijk kunnen we er op deze manier voor zorgen dat de Achtse Barrier een veilige leefomgeving blijft voor kinderen van alle leeftijd.

Doreen van Keersop
06 - 46 58 65 82


Medicijnen zijn duur,
tenminste als je ze bij de reguliere MEDIQ apotheek op de Franse baan koopt. Hier even een klein voorbeeld.
Als diabetespatiënt heb ik teststrippen nodig, die ik regelmatig aanschaf bij bovenstaande apotheek en die kosten daar minus 30% korting € 44,21 per 50 stuks. Wat blijkt tot mijn verbazing nu dat ze op internet, precies dezelfde, € 26,00 per 50 stuks kosten.
Ik ben terug gegaan naar de apotheek, die vertelde dat het prijsverschil lag aan hun gunstiger inkoop.
Gelukkig kon ik mijn daar gekochte strips terug geven, en kreeg mijn € 44,21 terug. Heb ze toen besteld via internet bij info@diabetescentrale, die de volgende dag door de post werden bezorgd. Er was zelfs gelegenheid om de rekening na ontvangst over te maken.
Achteraf blijkt dat deze firma alle soorten vrije medicijnen tegen zeer gunstige prijzen aanbied, dus het is de moeite waard er even in te duiken. Veel succes.
Naam website: www.diabetescentrale.nl.


Apotheek Franse Baan

Ik woon in Blixembosch, maar kom sinds jaren bij de Mediq apotheek aan de Franse Baan.
Deze apotheek is berucht om zijn lange wachttijden. Niet omdat het zo druk is in de apotheek, maar omdat een hele schare dames schijnbaar doelloos achter in de zaak op en neer loopt. Om recepten klaar te maken? Nee hoor, want die laat men bij voorkeur bij de groothandel klaarmaken en inpakken. Wat doen de dames dan wel? Ik zou het niet weten.
Eens kon je als je bij de huisartsen vandaan kwam, meteen in de apotheek je medicijnen ophalen. Maar die service is al lang verleden tijd. Nee, nu moet je de volgende dag weer terug om je medicijnen op te halen.
Inmiddels heeft de apotheek nog iets anders bedacht om zijn service te verminderen en dat zijn de vervolgrecepten. Nee, je krijgt niet al je medicijnen mee. Je krijgt maar
een deel mee en voor de rest krijg je een soort ‘tegoedbon’.
Toen ik eerder deze week mijn‘tegoedbon’ wilde verzilveren, kreeg ik te horen dat de medicijnen de volgende dag klaar zouden liggen. Dus vroeger kon je na het artsenbezoek, na enige tijd wachten je medicijnen meenemen. Nu moet je daarna nog 2 keer langskomen om je recept af te geven en 2 keer om je medicijnen op te halen. Behalve de tijd en de benzine die het mij kost, moeten anderen door mij ook weer langer in de rij staan en ook moet de apotheek weer meer personeel in dienst hebben om die langere rijen weg te werken.
Is de reden dat op deze manier de ziektekostenverzekering de medicijnen voorfinanciert? Of schrijft de ZKV dit zo voor? Waarom nou toch? Zet gewoon een (supermarkt) manager aan het hoofd van zo'n apotheek en de problemen zullen in een dag over zijn!

J Claassen


Bijna aanrijding

Vandaag, 24 december, rijd ik na een bezoek aan het St. Antoniushuis via de Parijslaan de Seinelaan in op mijn scootmobiel rond 13.00 uur. Van voren komt me een donkere auto tegemoet waarvan de bestuurder zit te bellen en tevens naar beneden kijkt. Hij ziet mij helemaal niet aankomen en dwingt mij een hoge stoeprand op te rijden waardoor de scoot dreigde om te vallen, wat gelukkig net niet gebeurde. Hij heeft een flinke schade aan de linker voorzijde omdat hij mij wel degelijk geraakt heeft.
Tot mijn grote verbazing en die van een getuige, die gelukkig wel stopte, gaf hij flink gas en reed in volle snelheid van mij vandaan. Het heeft ongeveer 3 uur gekost om van de grootste schrik te bekomen.

Geachte bestuurder,
Waarom bent u doorgereden? Het was wel zo netjes geweest om te vragen of het goed met mij ging en tevens had ik dat ook aan u kunnen vragen, want dat u geschrokken bent van de scoot die ook van de weg gebruikt maakt, dat kan niet anders.
Dat u haast had was wel duidelijk, maar het had ook anders kunnen aflopen, wanneer de scoot wel doorgevallen was. Denk daar de volgende keer aan als u weer bellend achter het stuur kruipt.

Voor iedereen de beste en veilige wensen voor het nieuwe jaar.

Ria Trienekens
Evreuxlaan


Reactie Zeggetis dec. 2011

Namens Elz’, de meer dan 100 samenwerkende eerstelijns zorgverleners in de Achtse Barrier, geef ik graag antwoord op de vragen die A. Van Geelkerken opwerpt in het Brierke van december.

Goed om te horen dat hij het jaarverslag 2010 van Elz’ heeft gelezen.
In dat jaarverslag beschrijven wij de extra activiteiten die de zorgverleners van Elz’ in 2010 hebben uitgevoerd om door onderlinge samenwerking de eerstelijns zorg voor u verder te verbeteren. Voor wie dat ook wil lezen verwijs ik graag naar onze website www.elz.nl.

Of door deze samenwerking de zorgkosten voor bewoners van de Achtse Barrier verder zijn gedaald kan ik niet zeggen. Ook wij zouden dit graag weten, maar zorgverzekeraars zijn niet goed in staat om dat op het nivo van een wijk te berekenen.

De dominante zorgverzekeraar VGZ gaat daar overigens wel van uit. Daarom heeft VGZ Elz’ Achtse Barrier onlangs een nieuw contract aangeboden, waarmee Elz’ haar activiteiten kan voortzetten. Naast Elz’ kregen ook een aantal andere gezondheidscentra in Nederland een dergelijk contract van VGZ aangeboden. VGZ gelooft in de wijkgerichte aanpak en de samenwerking daarbinnen. En VGZ wil in samenwerking met deze centra de komende jaren ook daadwerkelijk aantonen dat onze werkwijze leidt tot een betere kwaliteit van zorg tegen lagere kosten.

Inmiddels heeft de gemeente Eindhoven besloten zich aan te sluiten bij Elz’ Achtse Barrier. Ook de gemeente streeft naar een wijkgerichte aanpak en wil haar dienstverlening beter laten aansluiten bij de eerstelijns zorg. De gemeente heeft Elz’ Achtse Barrier uitgekozen als een proeftuin om die samenwerking uit te proberen. Als dat succesvol is wil de gemeente die samenwerking ook in andere wijken in de stad opzetten.

Wij zijn blij met het vertrouwen dat zowel VGZ als de gemeente Eindhoven in ons stellen en gaan graag de uitdaging aan om de meerwaarde ervan de komende jaren ook financieel hard te maken.

Want wij willen hetzelfde als de heer van Geelkerken: betere zorg tegen lagere kosten.

Wij blijven ons daarvoor inzetten.

Maarten Klomp
medisch directeur
Elz’ Achtse Barrier

U kunt reageren naar redactie@brierke.nl of per post naar
Savoiepad 133, 5627 EZ Eindhoven onder vermelding van ‘Zeggetis’.
Als u geen maand wilt wachten om uw reactie te zien kunt u reageren
via het forum op onze website www.brierke.nl en dan op forum klikken.