Ga naar de startpagina
park
Mei 2011
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Geluidsscherm

Op 9 april is bekend geworden dat de (jarenlange) inspanningen van een aantal wijkbewoners succes hebben gehad. Met name Hans Everstijn, Ben Koenen en Peter van der Linden van de Werkgroep Geluidshinder Achtse Barrier hebben er voor gezorgd dat er een geluidsscherm bij de Achtse Barrier komt.
Dit scherm loopt, volgens het Eindhovens Dagblad, vanaf de Boschdijk evenwijdig aan de A50 naar het fietsviaduct. 1 Kilometer lang, drie meter hoog en een kostprijs van € 1.500.000,-.

Nu maar hopen dat dit scherm boven langs de A50 loopt. Die weg is zo’n 5 meter hoog en een scherm van drie meter op de grond haalt daartegen weinig uit natuurlijk. Rijkswaterstaat wilde hierover nog geen inzicht geven aan de werkgroep, en de ligging is dus niet zeker.

Volgens wethouder Joost Helms is het geluidscherm een grote stap in de goede richting van de aanpak van de geluidsoverlast in de Achtse Barrier.
We zijn benieuwd of hij de volgende stap wil nemen en het scherm doortrekt vanaf het fietsviaduct tot de brug van de Huizingalaan, daarna is de geluidswal meters hoger.
Dat stuk is 630 meter en voor € 1.000.000,- wordt er voor gezorgd dat we toekomstbestendig zijn. Immers als de ruit om de noord wordt gerealiseerd wordt de A50 weer stukken drukker!

Misschien gaat hij er ook voor zorgen dat de feesten op Aquabest minder geluid gaan produceren?