Ga naar de startpagina
park
Mei 2011
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Geslaagd BCAB Badmintontoernooi

Zondag 17 april 2011 organiseerde BCAB haar jaarlijkse regionale badmintontoernooi in Sporthal Achtse Barrier.

Al jaren trekt dit toernooi veel spelers uit Eindhoven en omgeving en het niveau van het toernooi neemt met het jaar toe. Het was een genot om te zien hoe spelers van 17 tot in de 60 op de baan sportief hun krachten maten. Veel wedstrijden werden dan ook gewonnen op één punt.

De zon gaf ook een extra dimensie aan het toernooi: tijdens de speelpauzes tussen de wedstrijden door konden spelers op het terras van wijkgebouw De Mortel zich lekker laten verwennen door de zon en de koffie uit de kantine. Kantinebeheerder Ted en zijn collega’s hebben door hun gastvrijheid de sfeer goed ondersteund.

Toernooicommissie: Thea Kollenburg, Carola de Laat, Ank Visser, Wilma Vogels

Maar niet alleen de zon of de kantine bepaalden de goede sfeer van het toernooi. Een stuk of twintig vrijwilligers heeft in de periode van januari tot april zich ingespannen om de organisatie soepel te laten verlopen en om de tombola, die de kosten van het toernooi moet drukken, tot een groot succes te maken.

En dat is hen uitstekend gelukt, mede dankzij de gulle donaties van winkeliers en kleine zelfstandigen. Zonder de inzet van de vrijwilligers en zonder de sportondersteunende donaties, zou het onmogelijk zijn voor een kleine vereniging als BCAB (100 senioren, 40 junioren) om jaarlijks zo’n groot toernooi te houden.

Wedstrijdleiding: Ed Pronk en Gertjan van den Heuvel

BCAB beperkt haar activiteiten overigens niet tot de eigen vereniging. Tijdens de Nationale Sportweek stelt de club enkele vrijwilligers beschikbaar op vrijdag 22 april voor een badminton workshop in het Sportcomplex Eindhoven Noord in het kader van seniorensport.

De spelers van BCAB komen voor de helft uit de wijken Achtse Barrier en Blixembosch, de andere spelers komen uit andere wijken van Eindhoven en omliggende gemeenten.
De club kan best nog een paar leden erbij hebben. Ben je geïnteresseerd? Kom dan eens vrijblijvend een keer op woensdagavond (20.00 uur) een kijkje nemen.
Het is fijn als je van tevoren even belt of mailt (040 - 248 05 02/bcab@dse.nl). We zullen je van harte welkom heten.
Meer weten over BCAB? Kijk op onze website: www.bcab.dse.nl.