Ga naar de startpagina
park
Januari 2011
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Groene Handdrukken uitgereikt!

De gemeente Eindhoven heeft op 9 december in totaal 25 initiatieven beloond die bijdragen aan een groene, schone of leefbare woonomgeving. Zeven bewoners of bewonersorganisaties ontvingen de Goed Bezig trofee en achttien initiatieven, waarvan twee in de Achtse Barrier en één in Acht, hebben een Groene Handdruk ontvangen.

De ‘Groene Handdruk’ is een trofee en een aanmoedigingsprijs van 350 euro voor goede initiatieven waarmee de biodiversiteit in de openbare ruimte wordt bevorderd en/of voor initiatieven waarbij mensen gestimuleerd worden om actie te ondernemen voor biodiversiteit.

Bijenhotel in Achtse Barrier Petra Schmitz en Ilse Hoenderdos
Om het voor solitaire bijen makkelijker te maken willen wij, samen met kinderen uit onze wijk (Achtse Barrier), enkele bijenhotels maken. De bijenhotels kunnen op verschillende geschikte plekken in de wijk geplaatst worden, waarbij ook rekening gehouden wordt met het voorkomen van geschikte plantensoorten.
Oordeel jury: Kinderen gaan zelf aan de slag, worden bij de natuur betrokken, echte natuurbeleving in je eigen omgeving! Daarbij draagt het ook bij aan meer biodiversiteit.
De bijenhotels gaan we zelf maken met hout en riet. Wil je op de hoogte blijven wanneer dit gaat gebeuren, hou dan 't Brierke in de gaten of mail alvast naar
ilsehoender@hotmail.com.

Insecten-, egel- en vleermuizenkasten in de Lismortel
Jolanda van der Linden.
Ik wil graag, samen met andere straatbewoners, drie egelwoonhuizen, drie vleermuizenkasten en vier insectenkasten in de straat plaatsen. Ook zou ik graag, samen met straatgenoten, bloemen willen zaaien die vlinders en bijen aantrekken. De plaatsing en het onderhoud hiervan zijn milieu-educatieve activiteiten die de biodiversiteit bevorderen en die bovendien de sociale verbondenheid in de buurt bevorderen.
Oordeel jury: Een goed en lekker concreet voorstel! Prima!

Activiteiten voor huiszwaluwen in Acht
Stichting Stadsnatuur Eindhoven, Frans Hijnen.
De tillen zijn speciaal voor de zwaluwen ontworpen en ons doel is om er een in de wijk Acht te plaatsen. Deze zwaluwtil biedt aan 60 zwaluwkoppels onderdak.
Oordeel jury: Prima idee! Zie verder op de site van www.stadsnatuur-eindhoven.nl.

Meer informatie over de andere winnaars is te vinden op de website van de gemeente Eindhoven www.eindhoven.nl.