Ga naar de startpagina
park
Januari 2011
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Daan gaat met pensioen

Daan Herfst, 'De Kaasspecialist' van het Winkelcentrum Achtse Barrier Noord aan de Ardèchelaan gaat met pensioen.

Daan is geboren in Amsterdam en heeft enige tijd in Noord-Holland gewoond en gewerkt als vertegenwoordiger voor een Eindhovense firma. Hij leerde bij die firma Annet, zijn vrouw, kennen en hij besloot naar het zuiden af te reizen.
In 1978 vestigde hij zich als kleine zelfstandige in een delicatessenzaak op het Belgiëplein in de Tempel en 10 jaar later, in november 1988, in het winkelcentrum aan de Ardèchelaan in onze wijk als de Kaasspecialist. Daan is zelf ook bewoner van de Achtse Barrier en heeft het hier erg naar zijn zin.

Daan, nu 66 jaar, wilde ook graag met pensioen maar besloot niet eerder te gaan voordat hij een goede opvolger in zijn zaak had gezocht en gevonden. “Ik heb dit werk altijd met veel plezier gedaan“, vertelt Daan.
“Ik ken de mensen, ik heb hun kinderen zien opgroeien en ik heb hier van alles meegemaakt, tot inbraken toe."
“Ik ben blij”, vervolgt hij, “dat mijn opvolger Kees Smits de zaak van mij wil overnemen en dat er op deze manier toch een speciaalzaak in de wijk behouden blijft."
Daan is zeker van plan Kees Smits op weg te helpen. De eerste tijd zullen we hem nog geregeld in de nieuwe zaak terug zien.

Natuurlijk zal de nieuwe eigenaar zijn eigen stempel op de winkel gaan zetten, maar kaas zal een belangrijk onderdeel van het assortiment blijven uitmaken. De bedoeling is dat begin februari de nieuwe zaak wordt geopend.