Ga naar de startpagina
park
November 2010
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Herfst bij Marseillelaan

De herfstvakantie is weer voorbij. Even een weekje om uit te rusten en te genieten van de mooie herfstkleuren bij een wandeling in het bos of door de wijk. Wij werken aan het thema herfst met de peuters. Er zijn al hele mooie paddenstoelen gemaakt en blaadjes geverfd.
Wij werken nu aan een ‘thema-tafel’ zodat alles wat de kinderen meebrengen en betrekking heeft op de herfst ze daar neer kunnen leggen en nog eens bekijken. Deze tafel wordt iedere keer aangepast aan het thema.

De driejarigen groep, ‘woensdag ochtendgroep’ heeft een leuk uitje gehad. Ze zijn ook met het thema herfst bezig geweest en met het feit dat dan de appeltjes rijp zijn en geplukt worden. Op de speelzaal hebben ze appels gekleurd, in stukjes geknipt en opgeplakt. Maar ze zijn ook samen met ouders of andere begeleiders en de juffen naar de appeltuin geweest. Daar konden ze zien hoe de appels aan de bomen groeiden en ze mochten er ook zelf plukken. Er was ook nog een maïsdoolhof, dat was wel erg spannend. Er werd een hele zak appels mee naar de speelzaal genomen en daar hebben ze lekkere appelmoes van gemaakt. De speelzaal rook heerlijk naar appels en kaneel. Ieder kind kreeg een bekertje met appelmoes mee naar huis en daar is ‘s avonds lekker van gesnoept.

Het is alweer november en dat wordt een drukke maar gezellige tijd op de speelzaal. Wilt u uw kind opgeven of gewoon eens komen kijken, u bent altijd welkom. Vanaf 2 jaar kunnen ze bij ons komen spelen. Ons adres, PeuterPlaza Marseillelaan, Marseillelaan 100a, bij basisschool De Klapwiek. Tel. 040 – 242 32 19.

Team PeuterPlaza Marseillelaan