logo 't Brierke
park
Februari 2009
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Bedrijventerrein gaat op de schop

Vrijdagmiddag 16 januari heeft de Eindhovense wethouder Erik van Merrienboer het startsein geven van de werkzaamheden op het bedrijventerrein. Hij heeft het officiële bouwbord van de reconstructie onthuld. Het onthullen gaf bijna meer problemen dan de aanloop van de reconstructie van het bedrijventerrein, maar met enig ruk- en trekwerk lukte het toch het dekzeil van het bouwbord te krijgen.
“Het is allemaal, voor ambtelijke begrippen, toch nog vlug gegaan”, vertelt Stefan van de Mortel, directeur van het computerbedrijf Aragorn en voorzitter van de BBAB (Belangenvereniging Bedrijventerrein Achtse Barrier). “Direct bij de oprichting in 2005 van de BBAB waren er al veel problemen bekend over de bereikbaarheid en de conditie van de wegen van het bedrijventerrein. Op sommige plaatsen ligt, na 25 jaar, nog steeds de bouwbestrating.”

In januari 2006 werden de eerste plannen voor de reconstructie door de gemeente gepresenteerd en kregen de betrokken ondernemers inspraak en eind 2007 werd het officiële plan gepresenteerd.

Peter Vloet, accountmanager bedrijventerreinen van de Gemeente Eindhoven, geeft aan dat de gemeente haar uiterste best heeft gedaan om van dit terrein een modern, goed geoutilleerd bedrijventerrein te maken, dat klaar is voor de toekomst. “Je merkt het nu al, de leegstand die wij in het verleden hadden is vrijwel verdwenen”, zegt hij. “De ondernemers weten dat er iets gaat gebeuren.”

De belangrijkste verbeteringen zijn het nieuwe asfalt, de straatverlichting en een verbeterde doorstroming van het verkeer. Ook krijgt het terrein een groene uitstraling en meer en betere parkeerplaatsen. Onder de grond wordt het totale rioolstelsel aangepast, een dubbelsysteem met scheiding van regenwater en echt rioolwater. “Wij worden door de gemeente precies op de hoogte gehouden wanneer wij aan de beurt zijn met de werkzaamheden”, zegt Stefan van de Mortel. ”We kunnen dan met de overlast rekening houden en eventueel maatregelingen treffen. Het is wel erg jammer dat niet meteen het glasvezelnetwerk wordt aangelegd, nu bestaat de kans dat de hele zaak over een paar jaar weer opengebroken moet worden.”

Peter van der Linden