logo 't Brierke
park
November 2007
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

ZEGGETTIS

Gezien de reacties leeft het (te) hard rijden onder de bewoners van de Achtse Barrier. De redactie kreeg 3 reacties, die we in hun geheel weergeven.
Wellicht is het ook zo dat het probleem van Iris Drissen u tot het geven van een reactie aanzet. Willem van den Heuvel heeft hetzelfde probleem.

Maak van een drol een feestje!

Herkent u dit? Als ik met mijn kinderen naar de supermarkt liep, kon ik een wandelpad langs de Fransebaan nemen, dat gescheiden was door struiken, lekker veilig!
Nou ja, veilig? Alleen veilig voor het verkeer, want ik moest continu opletten of we niet met onze schoenen of wandelwagen in de hondendrollen reden.
Deze lagen namelijk over het pad verspreid.
Ik ergerde me al jaren aan die vieze hondendrollen, zonder gewenst resultaat natuurlijk. Toen kwam ik op het idee om van de drollen een feestje te maken.
Bij de supermarkt kocht ik party vlaggetjes (die je normaal in een stukje kaas steekt) en heb alle drollen op weg naar huis feestelijk versierd. Het zakje (50 stuks) was leeg toen ik weer op de Limousinlaan was. Het gevolg van deze actie was:
• We hebben verschrikkelijk lol met het insteken van die vlaggetjes!
• We zien voortaan waar de drollen liggen!
• En … wie weet zet het anderen aan het denken wat ze achterlaten!
En wat als u nu een drol ziet?

Iris Drissen

Ook wij ergeren ons dood aan de mensen met een trouwe viervoeter.
Een groot veld aan het begin en einde van het Savoiepad en een honden-uitlaatterrein ter hoogte van het Compiëgehof en nog laten de hondenbezitters hun hond in groenstroken, het fietspad en op trottoirs hun behoefte doen.
Lekker als je met je fiets thuiskomt en deze stalt in garage of schuur en daar zit poep aan je wiel, of de kinderen komen thuis en er zit poep aan hun schoenen waarmee ze door de kamer lopen. Kunnen de hondenbezitters daar nou geen rekening mee houden of zijn deze zo asociaal dat het hun niet interesseert. Als bewoner aan dit pad, doe ik een oproep aan de hondenbezitters om hun hond zijn/haar behoefte te laten doen, daar waar dit niemand tot last is. Ik wens hun nog veel plezier toe van hun trouwe viervoeter(s).

Willem van den Heuvel

U kunt uw reactie, bij voorkeur per email sturen aan
redactie.brierke@hetnet.nl of per post aan Charlevillehof 17, 5627DG

ZEGGETIS REACTIE: Racen

Ook wij ergeren ons al jarenlang dagelijks aan het racen over het Savoiepad, waaraan wij ook wonen, door snelle brommers die lak hebben aan verkeersregels en veiligheid, waaronder de regel: ‘fietspad dus niet brommen’. Wij zijn het dan ook helemaal eens met W.v.d.Heuvel, dat daar zeker iets aan gedaan moet worden, bijvoorbeeld door verkeersborden ‘verboden voor bromfietsen’!
Het kan toch niet zo zijn, dat er eerst een kalf moet verdrinken, eer men de put gaat dempen.

Fam. v.d. Moosdijk

Ben het helemaal mee eens met Willem van den Heuvel. Wij wonen aan het park bij het brugje; het is niet alleen aan de Savoiepad, maar op de Oude Bosschebaan is het zeker zo erg. En dan te denken aan de oudere mensen die daar wonen: verschrikkelijk. Heb dit ook al meerdere malen doorgegeven aan de politie, dan kwamen ze op de motor kijken en nadien zie je ze niet meer. Waarom word dit niet aangepakt?
Ook hier mogen geen brommers rijden en als je er wat van zegt, krijg je nog een grote mond, dus ik hou heel wijs mijn mond. Maar wat kunnen wij als burger hier aan doen? Kom maar met suggesties.
Hebben jullie ook al eens gezien hoe mooi ons park er bij ligt met die mooie oude fietsen, die bij het bruggetje liggen en het onderhoud??? Is ook al meerdere malen bij de gemeente geklaagd, maar wat doen ze er aan?
NIETS. Dit wilde ik toch eens kwijt en ik ben niet de enige.

Bewoonster aan het park

Met belangstelling heb ik de stukjes gelezen van Jacqueline van Gils en Willem van den Heuvel in het Brierke nr. 304 van oktober 2007.
Naar mijn mening hebben beiden gelijk en vragen om antwoord op ‘de wens die de vader van de gedachten’ is, nl. daadwerkelijke handhaving van de 30 km zone in onze wijk.
Naar mijn mening kan de politie juridisch gezien, deze maatregel niet handhaven door bv. snelheidscontroles.
Het instellen van een 30 km zone is nl. onderhavig aan inrichtingseisen, zoals beschreven in het ministeriële document: ‘Startprogramma Duurzaam Veilig’, gevolgd door het programma ‘Duurzaam Veilig 2e fase’. Hierin wordt gesproken over INRICHTINGSEISEN, waaraan een in te stellen 30 km zone moet voldoen.

Dat houdt dus meer in dan de wijk volzetten met 30 km borden. Daar horen ook snelheidsbeperkende maatregelen bij, zoals bv. in de Waalstraat in Acht.
Zonder deze snelheid remmende maatregelen zal elk opgemaakt procesverbaal ter zake snelheidsoverschrijding op bv. de Franse Baan, de juridische kritiek naar mijn mening niet doorstaan.

Echter, in het 50 km tijdperk reed men 70 op de Franse baan en hoorden we regelmatig sirenes van politie en ambulance. Nu rijdt men wellicht sneller dan 30 km/h, maar gebeuren er kennelijk minder ongelukken.
Het rijgedrag is niet goed te praten, maar het resultaat, daar ging het toch om?

Gerrit ten Broek

Graffiti leuk?

Er is ontzettend veel graffiti in de Achtse Barrier en wordt niks aan gedaan.
Ikzelf heb een gevelreinigingbedrijfje en wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van Graffiti. Er stond een vraag onder aan de column van wie kan of hoe kunnen we de graffiti verwijderen?
Ik kan de graffiti verwijderen; mocht er interesse naar zijn of vragen, dan kunt u me altijd bereiken via de redactie.
Ik hoop u hiermee een antwoord te hebben gegeven op de vraag van een wijkbewoner.

Stefan Göppel