logo 't Brierke
park
November 2007
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Unicef-inloopochtend

‘Nooit meer bang: help kinderen in conflictgebieden’
Dit jaar is de Unicef-inloopochtend op zaterdag 17 november 2007 van 10.00 tot 15.00 uur op de Gascognehof 12. U bent hier van harte welkom.
U heeft de slogan van dit najaar vast al gehoord of gezien. Wist u dat kinderen in Nederland het meest bang zijn voor spinnen. Ook onweer en donker scoren hoog. Dat blijkt uit een onderzoek van Unicef Nederland. Op veel plaatsen in de wereld is dat helaas anders. Daarom vraagt Unicef dit jaar aandacht voor kinderen in (voormalige) conflictgebieden, die opgroeien met voortdurende angst. Voor die kinderen is de angst voor geweld een constante factor in hun leven. Het beïnvloedt hen elke dag. Helaas kan Unicef het geweld in hun land niet stoppen. Wat wel kan, is kinderen in conflictgebieden van kennis voorzien, zodat ze bijvoorbeeld niet op een mijn stappen of gerekruteerd worden als kindsoldaat. En als kinderen slachtoffer zijn geworden van het conflict, dan helpt Unicef hen om te revalideren en om de draad van hun leven weer op te pakken. Unicef is actief in álle conflictgebieden in de
wereld.
Unicef heeft een uitgebreide collectie geboortekaartjes en kaarten voor Kerstmis en Nieuwjaar, ook voor bedrijven. Hiermee komen uw goede intenties niet alleen terecht bij uw relaties en personeel, maar ook bij kinderen wereldwijd. Kaarten en cadeaus van Unicef zorgen voor blije gezichten! Unicef kan voor maar € 0,75 potloden en schoolschriften kopen voor drie kinderen.
Zo is 1 geschenkdoos goed voor 30 springtouwen waarmee kinderen lekker kunnen sporten en spelen. Tot ziens op 17 november aanstaande.
Annick Le Fèvre, tel. 241 86 96.