logo 't Brierke
park
November 2007
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--


PeuterPlaza Hoeven.
Zonder dat we het echt gemerkt hebben, is de zomer overgegaan in de herfst. Dit brengt ons natuurlijk in de gelegenheid om met de peuters eens goed te kijken, welke veranderingen zich in de natuur voordoen.
Af en toe liet het weer het toe om nog even lekker buiten te spelen en gezamenlijk konden we steeds een berg blaadjes en eikeltjes bij elkaar vegen; wat een mooie kleuren toch dat geel, bruin en rood. Met deze kleuren maakte we ook onze eigen herfstbladeren in de ‘toverdoos’ ….een simpel wit papier in de vorm van een herfstblad… 3 kleuren verfdruppels erop…in een koektrommel met een knikker erin…flink ronddraaien…en wat een verrassing als dan de deksel eraf gaat.
Ook hebben we tijdens een herfstwandeling, op een woensdagochtend, een eigen memorie spel verzameld. Steeds zochten we twee dezelfde dingetjes in de natuur bijvoorbeeld 2 rode besjes, 2 bruine blaadjes, 2 eikeltjes enzovoort. Deze stopten we in witte plastic bekertjes en bij terugkomst in de peuterspeelzaal hebben we met z’n allen dit memorie spel gespeeld.
Wanneer u met uw peuter eens wilt komen kijken, dan bent u ook van harte welkom in onze PeuterPlaza Hoeven.
Onze peuterspeelzaal is gevestigd in Saltoschool De VierRing. Calaislaan1.
We zijn telefonisch bereikbaar op: 040 - 242 26 59.

PeuterPlaza Marseillelaan.
Afgelopen weken hebben we gewerkt aan het project herfst. De peuters hebben flink geknutseld, hele werkstukken zijn er gemaakt van kabouters, paddenstoelen, spinnen en blaadjes. De voorleesverhaaltjes gingen over de herfst en ook de liedjes werden aangepast. Vol enthousiasme werd gezongen over het eekhoorntje en het spinnetje. De opa’s en oma’s kennen deze liedjes nu ook, zover zij ze al niet kenden. In elke groep (4) zijn zij een ochtend te gast geweest. Na de ontvangst zijn wij samen met hen en de peuters naar het bos geweest en daar werden ijverig blaadjes, eikeltjes, dennenappeltjes gezocht, om daar een mooi herfststukje van te maken. Terug op de speelzaal werd er eerst koffie en limonade gedronken, waarna er door een van de grootouders een verhaaltje werd voorgelezen en samen gezongen. Daarna werden de tafels aan elkaar geschoven en werden hele mooie herfststukjes gemaakt, die vol trots mee naar huis zijn genomen. Het waren geslaagde ochtenden, waar iedereen veel plezier aan beleefde en een mooie afsluiting voor de herfstvakantie. Wij wensen iedereen een fijne vakantie met mooi weer en tot 29 oktober. Team PeuterPlaza Marseillelaan.
Marseillelaan 100 tel. 040 - 242 32 19.