logo 't Brierke
park
November 2007
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Bibliotheeknieuws

Nederland leest!
Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat de jaarlijkse bibliotheekactie ‘Nederland leest’ weer is begonnen op vrijdag 19 oktober jongstleden. Deze actie loopt nog tot en met vrijdag 16 november aanstaande. Vanaf de startdatum kan ieder bibliotheeklid het boek ‘De gelukkige klas’ van Theo Thijssen bij de bibliotheek afhalen (zolang de voorraad strekt!).

De doelstelling van de campagne is om zoveel mogelijk Nederlanders op de been te krijgen om naar de bibliotheek te gaan, het boek af te halen en dit in de campagneperiode te gaan lezen. Op die manier zijn straks honderdduizenden Nederlanders gelijktijdig in de ban van het boek.
U kunt op onze site reageren op het boek: www.obeindhoven.nl.

Nog geen lid van Openbare Bibliotheek?
Voor € 10,00 bent u al een jaar lang lid en u krijgt meteen het boekje van Theo Thijssen cadeau. Kom eens langs voor meer informatie.

Kinderboekenweek weer een groot succes!!
De Kinderboekenweek was ook dit jaar weer een groot boekenfeest. Bijna alle groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Achtse Barrier brachten een bezoek aan de bibliotheek. Dat waren ongeveer 300 kinderen. Ze mochten meedoen aan de jaarlijkse speurtocht. Ieder jaar is er een wisselbeker te winnen.
Er wordt hard gewerkt om de wisselbeker binnen te halen.
De leerlingen uit de klas die de vragen zo goed mogelijk wisten te beantwoorden en die ook nog gezellig en leuk kunnen samenwerken, kunnen die beker winnen.
Dit jaar is hij uitgereikt aan: groep 7b van Basisschool St. Antonius Abt. Proficiat kinderen, jullie mogen een jaar lang de beker in de klas houden. De groepsfoto is te vinden op de website van de bibliotheek en van school.

Alle basisschoolkinderen mochten ook deelnemen aan de Mystery-tour. Vijf geheimzinnige opdrachten moest je invullen. Je kon een I-pod of 1 van de 5 Bjorn Borg slips winnen. Ongeveer 100 kinderen deden mee. Op de website:
www.obeindhoven.nl staan de winnaars met foto.

Tentoonstelling
Tot en met 15 december is in de bibliotheek een tentoonstelling van schilderijen
van Bep de Jong. Op www.bep-aquarelle.tk zijn al haar werken te zien.