logo 't Brierke
park
Juni 2006
 
--> vaste rubrieken <--
--> sport <--
--> en verder <--
 

De Barrierse Feesten

Als u dit stukje leest is het waarschijnlijk vrijdag 2 juni en dan is het nog 9 nachten slapen voor dat de Veelkleurige Barrierse Feesten losbarsten op zondag 11 juni om 11.00 uur. Het grote scherm in het Oranje Café waarop de voetbal wedstrijd van het Nederlandse elftal tegen Servië-Montenegro te zien zal zijn is dan al lang besteld.
De Bilt is gewaarschuwd om het mooie weer te regelen. De jongens van Bavaria rollen de vaten bier alvast in de vrachtwagens en zetten de kratten frisdrank koud. De jeu de Boules baan achter de Mortel is in gereedheid gebracht om ‘s morgens het Woensels Muziek Corps te kunnen huisvesten, die daar een concert ten gehore zullen brengen. Het Historisch Team van de Handboogvereniging Pieter Breugel uit Son en Breugel zal ‘s middags op de Jeu de Boules baan laten zien hoe in de middeleeuwen met de houten handboog werd geschoten.
Tegen een geringe vergoeding bestaat de mogelijkheid voor belangstellenden, onder begeleiding, een keer met een modernere boog te schieten. Om de veelkleurigheid te benadrukken zal naast de Country- en de Salsagroep, de Turkse Saz muzikanten, de Hindoestaanse Bollywoodgroep Payel, de groep Djembee met Afrikaans trommelen en het Carnavaleske, in de wijk bekende orkest, Farine ook optreden: De bijna vijftigjarige Poolse dansgroep Cracovia, bestaande uit 21 dansers waaronder 12 kinderen, 13 koorleden en twee muzikanten, treedt op in originele Poolse kledij en brengt traditionele Poolse liedje en dansen. Tijdens de optredens, in de middag is documentatie materiaal beschikbaar.
Het oer-Nederlands accent zal neergezet worden door het smartlappenkoor Rawazzi, zij brengen echte Nederlandse levensliederen uit het heden en verleden. De liedjes zullen menig traan doen plengen.
En de Discozanger Richard die voor een palet aan moderne en oude liedjes kan zorgen. De dansgroepen uit de eigen wijk, Friends en Step by Step, zullen uiteraard ook te bewonderen zijn.
Een Barriers Feest zou niet compleet zijn zonder de tientallen kraampjes waarop allerlei hobby activiteiten te zien en te koop zullen zijn, ook zijn er nogal wat kraampjes met rommelmarktspulletjes, de braderie en natuurlijk het terras. Voor de kinderen van de Achtse Barrier heeft de OKA ook dit jaar weer een groots festijn aangericht met allerlei speeltoestellen en spelletjes. Kortom voor jong en oud is er op de Barrierse Feesten zoveel te doen en te beleven dat het Feest best twee dagen zou kunnen duren. Maar helaas, wij hebben slechts één dag, zondag 11 juni van 11.00 tot 17.00, tot onze beschikking. Zorg dus dat je op tijd bent.

Peter van der Linden