logo 't Brierke
Archief - Maart 2005
Maart 2005
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

Open Dagen Basisscholen

Basisschool Klim Op
Evenals vorig jaar is ook dit jaar onze slogan: Klim op, leren op de wolken van ruimte, rust en respect. Wij houden onze jaarlijkse open dag voor ouders van 4 jarige kinderen op dinsdag 22 maart overdag van 9.00 u. tot 11.30 u. en van 13.00 u. tot 15.00 u. Ouders die niet in de gelegenheid zijn om overdag te komen zijn ’s avonds tussen 17.00 u. en 18.30 u. welkom.
Wist u dat:

  • Wij een nieuwe visie hebben,
    De kinderen ook hun visie op papier gezet hebben
  • Wij bezig zijn met de ontwikkeling van het jonge kind
  • Wij samenwerking hebben met de interne begeleiders van andere S.K.P.O. basisscholen in de wijk
  • Ons jaarthema verkeersveiligheid is
  • Wij veel trotse samenwerkende ouders hebben
  • Wij op donderdag 8 september en vrijdag 9 september 2005 ons 25 jarig jubileum vieren.

Tijdens de open dag wordt u ontvangen en rondgeleid door de directie en enkele leerkrachten. Tevens zullen ’s avonds diverse oudergeledingen aanwezig zijn waar u met vragen terecht kunt. Natuurlijk bestaat ook de gelegenheid om uw kind in te schrijven.
Wij hopen van harte u te mogen begroeten op 22 maart.

Team basisschool Klim op.

Basisschool De Wegwijzer
Op zaterdag 5 maart van 11.00u tot 13.00u houdt basisschool De Wegwijzer een open dag. Iedereen is van harte welkom. U kunt een goede indruk krijgen van de manier van werken en de sfeer op school door in de klassen een kijkje te nemen en met de leerkrachten te spreken. Leden van de ouderraad en medezeggenschapsraad geven u graag uitleg over de verschillende activiteiten die door het jaar heen, voor (en door!) de kinderen worden georganiseerd. De overblijfouders kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden van het overblijven. Tijdens de open dag is er een crèche voor de kleinere kinderen.

We geven op De Wegwijzer op een klassikale manier les. We maken daarbij gebruik van moderne methoden. De school gebruikt ook de werkwijze ‘zelfstandig werken’. Dit betekent dat kinderen een weektaak krijgen die bestaat uit het werken aan bekende lesstof. Dagelijks kunnen de kinderen hier zelfstandig mee aan de gang. Op deze wijze willen we de kinderen leren zelf verantwoordelijkheid te dragen voor een deel van hun werk. Daarnaast biedt deze methode de ruimte om extra aandacht te geven aan kinderen die dat nodig hebben.

Alle groepen maken in het onderwijs gebruik van de computer. Het is immers belangrijk dat de kinderen met computers kunnen omgaan. Dit vindt aanvankelijk spelenderwijs plaats, en ontwikkelt zich tot het aanbieden van bepaalde lesstof via de PC. Voor het werken in het documentatiecentrum kunnen de kinderen gebruik maken van Kennisnet. De vorderingen van ieder kind worden bijgehouden in het leerlingvolgsysteem. Hierdoor wordt een individuele begeleiding van uw kind gewaarborgd. Naast leren, is er ook aandacht voor andere activiteiten. Zo doen leerlingen mee aan de marathon, de schaatsprestatierit en het korfbaltoernooi. Muziek neemt een prominente plaats in: de school kent jaarlijks een muziekavond, een playbackshow, een musical en een kerstspel. Daarnaast is er aandacht voor projecten voor onze medemens. Zo steunt de school een project in Indonesië en werd in november weer volop meegedaan aan de actie 'Operatie Schoenendoos'.

De Wegwijzer bevindt zich op een goed bereikbare en toch rustige locatie aan de Héraultlaan 4, een zijstraat van de Fransebaan. Ook per fiets is de school goed te bereiken want de achterzijde grenst aan het Savoiepad. Aan de andere kant van het Savoiepad ligt De Klaver, het kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang. De school ligt op loopafstand van de peuterspeelzalen in De Mortel (Pino en Tommie). Wie die dag niet kan komen maar toch graag wil kennismaken met de school, kan met de directeur, Gerard Spaans, contact opnemen voor een afspraak.