logo 't Brierke
Archief - Februari 2005
Februari 2005
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

Open dagen basisscholen in AB

Gunterslaer

Op dinsdag 8 maart organiseert basisschool Gunterslaer zijn jaarlijkse Open Dag voor ouders die nog geen kinderen bij ons op school hebben. U kunt dan de sfeer proeven waarin bij ons wordt gespeeld en gewerkt en de manier waarop dat gebeurt. (Ouders die al kinderen op school hebben, kunnen jaarlijks bij verschillende gelegenheden zien hoe er in de groepen gewerkt wordt.) Wij ontvangen u op deze dag graag tussen 9.00 u. en 12.00 u. en tussen 13.30 – 15.00 uur. De leerlingen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) gaan ‘s morgens om 11.45 u. naar huis.

Op school wordt u ontvangen en begeleid door ouders van de oudervereniging. Daarnaast kunt u met uw vragen terecht bij de directeur en enkele leerkrachten. Natuurlijk bieden wij u op deze dag ook de gelegenheid uw kind in te schrijven. Voor een uitgebreider persoonlijk gesprek kunt u een afspraak maken met de directeur.

Op de Open Dag wordt in alle groepen het normale dagprogramma gedraaid. De kleutergroepen beginnen ‘s morgens in de kring waarna er binnen of buiten wordt gespeeld en gewerkt. Het programma is zodanig dat in ieder geval een van de drie groepen in het klaslokaal aan het werk is. De deuren van alle lokalen staan open zodat u rustig in en uit kunt lopen. Op momenten waarop door de leerkracht instructie wordt gegeven, verzoeken wij u vanzelfsprekend, niet te spreken in de groep. Voor het overige staat het u vrij rond te lopen en vragen te stellen aan leerlingen en leraren om zo goed mogelijk een indruk te krijgen van onze school en de manier waarop het onderwijs wordt georganiseerd.

Dit jaar werken we met 10 groepen waaronder drie kleutergroepen 1/2. Niet-schoolgaande kinderen kunnen desgewenst tijdens de open dag gratis worden opgevangen in de aan de school grenzende peuterspeelzaal “De Draaimolen”. Deze opvang wordt verzorgd van 9.15 u. – 11.30 u. en van 13.30 u. – 15.15 u. Buiten deze tijden dient u zelf kinderopvang te regelen. De speelzaal organiseert Open Ochtenden op maandag, donderdag en vrijdag van dezelfde week van 9.30 – 11.00 u. Wij hopen van harte u op 8 maart te mogen begroeten!

Team basisschool Gunterslaer

De Klapwiek en de vierRing

Modern eigentijds onderwijs in de wijk voor elk kind: op woensdag 2 maart as. zijn ouders welkom om van 9.00 – 12.00 uur een kijkje te komen nemen op saltoschool de klapwiek (aan de Marseillelaan) en saltoschool de vierRing (aan de Calaislaan). saltoschool de klapwiek heeft een gemoderniseerd jaarklassensysteem en saltoschool de vierRing hanteert het Jenaplan als uitgangspunt.

U kunt een kijkje komen nemen in de (kleuter)klassen, de sfeer proeven, met leerkrachten en/of ouders van gedachten wisselen, zich informeren over de schoolsystemen, kennis nemen van de activiteiten, de medezeggenschapsraad, de ouderraad, hoe het overblijven geregeld is en nog veel meer praktische informatie verzamelen. Op saltoschool de klapwiek stelt peuterspeelzaal Ieniemienie ook de deur open en op saltoschool de vierRing zal peuterspeelzaal Pino vertegenwoordigd zijn. Natuurlijk kunt U een uitgebreid informatiepakket meenemen.

Bent u op zoek naar een passende basisschool voor uw kind? Dan hopen wij u te mogen verwelkomen op 2 maart voor een eerste kennismaking. Op deze dag kunnen alle kinderen die in het schooljaar 2005/2006 vier jaar worden, worden aangemeld.


Janny van den Broek en Hans Mirande