Logo 't Brierke - Ga terug naar de startpagina
Archief - April 2004
April 2004
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

4 dagen carnaval?

Niet iedereen in de Achtse Barrier zal zich kunnen herinneren dat er vier dagen carnaval werd gevierd in onze wijk. Het begon spontaan in de Wiek wat al snel te klein werd maar gelukkig konden we uitwijken naar de Mortel.
Mijn vrouw en ik gingen met onze dochters naar de kindermiddag die werkelijk propvol zat, maar gelukkig kunnen we nu gebruik maken van de sporthal. De avonden gezellig druk, zwoel tot heet en buiten zag je zelfs de stoom van het dak komen, het was of heel de Achtse Barrier binnen was.
Maar dan komt enkele jaren geleden de kentering, de maandagavond wordt steeds minder bezocht en De Mulders moeten helaas deze avond dan ook laten vallen. Dat er minder bezoekers komen is een feit waar veel Eindhovense carnavalsverenigingen
op dit moment last van hebben, dus ook wij.
Hierdoor zien De Mulders zich genoodzaakt om, vanwege het lage bezoekersaantal, ook de zaterdagavond te laten vallen. Ik kan u verzekeren dat dit bij De Mulders pijn doet en dat de beslissing moeilijk was om te nemen, zij organiseren dit alles uit-eindelijk voor U, de wijkbewoners.

Nu is het niet zo dat alles wat carnaval betreft negatief is, in tegendeel zelfs. De zondagmiddag was voor iedereen perfect en de dinsdagavond werd weer beter bezocht dan vorig jaar. Dit komt waarschijnlijk door de Zuid-Amerikaanse sfeer met muziek en dans die daar bij thuis hoort. Wij hebben ook naar de wensen van onze bezoekers geluisterd en zullen volgend jaar uitsluitend nog Zuid-Amerikaanse muziek draaien. Buiten het live optreden van het Duo Los del Sol zullen zij tijdens hun pauzes de muziek verzorgen.
Dus volgend jaar bent u bij De Mulders natuurlijk van harte welkom zondags bij de grootste kindermiddag van Eindhoven en op dinsdagavond bij onze groeiende Zuid- Amerikaanse avond met de opzwepende klanken van Los del Sol.

Beste bezoekers wij van KV De Mulders willen u bedanken voor uw aanwezigheid en gezelligheid op onze avonden en zondagmiddag. Natuurlijk zien wij u en uw vrienden graag volgend jaar weer terug om gezellig carnaval te vieren in uw eigen wijk. Dan kunnen we hopelijk over een of twee jaar aan de deur weer zeggen; helaas; maar vol is vol.

Tot slot willen wij u graag even attenderen op het stukje Horen en Zien bij Farine op de Barrierse feesten, dat u ook in dit Brierke terug kunt vinden.
Hier staat een belangrijke mededeling in, wij hadden geen rekening gehouden met de leeftijdsgroep van 12 t/m 16 jaar.
Onze excuses daarvoor maar ook zij kunnen zich natuurlijk inschrijven voor de zeskamp op 6 juni aanstaande, de sluitingstermijn is op 15 april.

Namens KV De Mulders
Piet van der Putten