Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Februari 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Zeggetis...

Wijkagent

Wat een reacties betreffende onze wijkagent en wat een kritiek op meneer of mevrouw Van de Berg. Echter, wij zijn het volledig eens met deze Van de Berg.
Ook wij ervaren dat deze ‘drukke’ wijkagent niet komt opdagen of zich er met een ‘Jantje van Leiden’ vanaf maakt wanneer hij daadwerkelijk moet optreden. De werkzaamheden die hij opnoemt hebben gedeeltelijk niets te maken met zijn werk als wijkagent. De sympathieke reacties slaan de plank volledig mis en hebben meer te maken met een ‘o wat zielig voor de wijkagent’ dan dat deze mensen daadwerkelijk te maken hebben met criminaliteit.

Mijn vader is ook politieagent geweest en nam daadwerkelijk contact op met de bewoners in zijn wijk, hoe druk het ook was. De naam wijkagent zegt het al. Hij behoort er te zijn voor de wijk. Deze wijkagent staat niet in contact met de wijk en maakt zich totaal niet druk over de veiligheidssituatie in de wijk.

Ik hoop dat u zo eerlijk bent ook tegenreacties te plaatsen van bewoners die daadwerkelijk te maken hebben met criminaliteit en niet enkel reacties van mensen die vanaf de bank gezellig het wijkkrantje doorlezen en denken ‘daar ga ik wat van zeggen, ongeacht of het mij persoonlijk raakt’, want ’o wat is dit zielig voor de wijkagent’!
Met vriendelijke groet,

Nicole Sanders


BuitenBeter App

Graag wil ik mijn positieve ervaringen met de App BuitenBeter van de gemeente melden.
Sinds 2 weken heb ik die app op mijn telefoon gedownload en tijdens mijn wandelingen door de wijk kan ik meteen melding maken, inclusief foto, van alles wat opvalt waar de gemeente iets mee kan/moet doen.

Zo heb ik een fiets gemeld die al een maand onbeheerd staat en daar duidelijk niet door de eigenaar is achtergelaten, verzakte putjes, scheve stoeptegels, kapotte straatverlichting. Er wordt snel op gereageerd door de gemeente via e-mail of zelfs een belletje en door daadwerkelijk actie te ondernemen.

De put is gerepareerd, de straatverlichting wordt binnenkort gemaakt, de scheve stoeptegels zijn mijn eigen verantwoording (weet ik dat ook weer), de fiets is gelabeld en wordt deze week weggehaald.

Het zou mooi zijn als meerdere mensen uit de wijk deze app downloaden, zo maken we onze eigen wijk/omgeving snel met z'n allen beter leefbaar.

Uiteraard kun je ook andere zaken via deze app melden: overlast door vuurwerk, kapotte ruiten van een bushokje, zwerfafval etc.

Dus ik zou zeggen: doe er je voordeel mee!


Hondenpoep

Hoe nobel, het plan voor een stukje in de schoolkrant, vragen aan medebewoners, gemeente inschakelen, borden, prullenbakken. Met het plan is niks mis.

Of het gaat werken is een tweede. Ik denk zo vaak ‘zag ik het maar gebeuren’. Maar kennelijk zijn het de late uitlaters, of de hele vroege. Niemand op straat. Dus laat maar liggen. Of inderdaad het zakje waarbij u denkt ‘dat ruimen ze netjes op’ wordt met een mooie zwier in de tuin een stukje verder gegooid. Wat nog erger is, want het zakje zal niet verteren.
Durven we nog iets te zeggen als we het voor ons zien gebeuren? Ik vrees van niet.

Misschien een oplossing, altijd zakje bij u hebben en vragen als u het ziet gebeuren ‘zakje vergeten’? ‘Ja, net al gebruikt’. ‘Nou dat treft, ik heb een zakje over’.

Spreek elkaar erop aan. Wie weet.

naam en adres bij de
redactie bekend