Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Februari 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Wijkagent van Oort aan het woord

De avondklok….. Als mijn vrouw vervelend is en ik zet haar na 21.00 uur op straat, wordt ze dan door de politie meegenomen? En voor hoe lang dan? Ik vraag dit voor een vriend…

Het had zomaar een bericht in mijn mailbox of DM op Instagram kunnen zijn. Helaas hebben we te maken (gehad) met vergaande maatregelen die genomen zijn door onze overheid.

Ik hoop wel echt dat, wanneer ’t Brierke op de deurmat valt, deze ingrijpende maatregel inmiddels zal zijn afgeschaald en we weer terug naar het coronanormaal zijn.

Ik ben bang dat we voorlopig nog niet terug kunnen naar het oude normaal, dan zal toch echt eerst een groot deel van onze bevolking gevaccineerd moeten zijn. Wel zou het natuurlijk fijn zijn als we weer iets meer vrijheden hebben, dat we weer kunnen winkelen of dat de kinderen weer gewoon naar school gaan. Van de andere kant, als we gezond blijven doordat we ons aan de maatregelen houden, is het dan zo erg om nog even de tanden op elkaar te houden?

   

Belangrijk is dat we begripvol naar elkaar blijven, het is voor iedereen zwaar en niemand heeft hier om gevraagd. Houdt je aan de regels, dan zijn we er zo snel mogelijk vanaf. Als iedereen zich aan de regels zou houden had corona geen kans gehad. Corona gaat van mens op mens, het gaat niet vanzelf.

Dat begripvol en aardig blijven, daar wil ik even op terug komen.
Concrete cijfers heb ik niet over Achtse Barrier, en qua meldingen valt het gelukkig ook mee, maar we moeten onze ogen goed open houden voor geweld in de huiselijke kring.
Doordat je minder mensen ziet is het misschien wel lastiger om met anderen te praten over het geweld in jouw huishouden, of in het huishouden van een kennis. Praat er wel over, doe die melding bij de politie of trek aan de bel bij Veilig Thuis. Kijk eens op: www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl, er staan diverse tips op hoe je om moet gaan met huiselijk geweld, of als je het vermoeden hebt dat er ergens anders huiselijk geweld speelt.

Ben niet bang om een melding te doen, je doet dit niet om te verraden, maar omdat je je zorgen maakt en omdat je wil helpen. Zo kun je er voor zorgen dat het geweld stopt! Laten we lief voor elkaar zijn.

Tot volgende maand!