Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Februari 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Contactcirkel Rode Kruis

Agnes is bang dat niemand het zal merken als haar thuis iets overkomt. Ze is alleen en kent weinig mensen in de buurt. Met haar familie heeft ze wel eens contact, maar niet dagelijks. Wat gebeurt er als ze in huis valt en om hulp wil vragen, maar haar telefoon niet kan bereiken?

Herkent u zich in deze situatie?
Met de Rode Kruis Contactcirkel blijft u juist dan niet onopgemerkt. Als deelnemer aan de contactcirkel hoort u bij een groep mensen die op elkaar letten. Als het niet lukt om op het afgesproken moment contact met u te krijgen alarmeert de cirkel iemand om even een kijkje bij u te nemen. U wordt dus niet zomaar vergeten.

Hoe werkt de contactcirkel?
De deelnemers vormen een cirkel door elke dag contact met elkaar te hebben en te vragen of alles goed gaat. Dit is meestal telefonisch, maar het kan ook via e-mail of per sms. Zo zorgt de cirkel ervoor dat het opgemerkt wordt als er iets met u aan de hand is en u geen hulp meer kunt vragen. De deelnemers bellen elkaar in een vaste volgorde, zodat ze steeds met dezelfde persoon contact hebben.

Deelnemen aan een contactcirkel?
Het Rode Kruis zet samen met buurtbewoners een contactcirkel op. Lijkt het u ook iets? Neem dan contact met ons op om u op te geven voor een contactcirkel. Wij nodigen u dan uit voor een kennismakingsgesprek en bespreken samen met u de mogelijkheden.

Rode Kruis Brabant-Zuidoost
Coördinator contactcirkel,
06 - 26 77 45 90
Contactcirkel.brabantzuidoost@rodekruis.nl