Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Februari 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Achtse Barrier de hoogte in? (3)

De gemeente Eindhoven meldt in een artikel in Groot Eindhoven van 20 januari 2021 vier nieuwbouwplannen voor betaalbare woningen in Woensel.
Vier oude schoollocaties krijgen een metamorfose met een gevarieerde invulling van goedkope en middel dure, duurzame koopwoningen. De ontwerptekeningen laten bouwplannen zien die in maat en schaal lijken te passen bij hun omgeving.

Wethouder Yasin Torunoglu van Wonen en Ruimtelijke Ontwikkeling is enthousiast. Een citaat: ”De nieuwe woningen leveren een bijdrage aan onze woningbouwopgave en we geven de locaties de opwaardering die ze verdienen. De gemeente is blij dat er in verschillende buurten nieuwe en betaalbare koopwoningen bijkomen. Dat is precies waar bewoners in Woensel behoefte aan hebben”.

Deze uitspraken staan in schril contrast met de planontwikkelingen die we hier in Achtse Barrier zien. Het woningbouwproject voor 32 zorgwoningen aan de Cluselaan ligt al een jaar stil. En dan het plan voor de bouw van een 12-verdiepingen hoog appartementengebouw met een extra supermarkt bij het winkelcentrum aan de Ardèchelaan. Dat is nu niet echt de opwaardering waar we als bewoners van Achtse Barrier op zitten te wachten. Moet de Ardèchelaan met winkelcentrum en Cantershoef worden opgewaardeerd, dan zou je verwachten dat de gemeente vooraf een integraal plan maakt, waarbij ook wijkcentrum De Mortel en de sporthal zijn betrokken.

Want al meer dan vijf jaar zijn wijkbewoners betrokken bij de opknapplannen van ons wijkcentrum De Mortel. Momenteel zijn jongeren net klaar met het opknappen van het Jongerencentrum. Het terras aan de achterzijde is aangepakt. Er zijn plannen voor een beweegtuin. Lees hier meer over elders in dit Brierke.
Ook was er eens een plan om de saaie grijze, gedateerde buitenkant van De Mortel te schilderen in eigentijdse kleuren. Maar deze opwaardering gaat de gemeente dan weer te ver. Het mocht namelijk niets kosten.

Wordt vervolgd.

Wouter Niezing

   
 
Meer informatie over de 4 bouwplannen in Woensel op www.achtsebarrier.info.