Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

September 2020

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Spot On

Zes studenten en wethouder Stijn Steenbakkers lanceren unieke web app ter gelegenheid van Eindhoven 1920-2020.

Op dinsdag 11 augustus lanceerden Eindhovense studenten SPOT ON, een web app waarmee je Eindhoven op een nieuwe manier kan ontdekken. Dit ter viering van Eindhoven 1920-2020, de herinnering aan het samenvoegen van de dorpen Woensel, Gestel, Stratum, Strijp en Tongelre met/tot de stad Eindhoven.

De studenten zijn het afgelopen half jaar bezig geweest met het verzamelen van unieke feitjes en locaties van Eindhoven. Deze hebben ze gebundeld op de website SpotOnEindhoven.nl.
Juist in coronatijd, waarin we drukke bijeenkomsten willen voorkomen, biedt de web app uitkomst. Inwoners die net komen wonen - waaronder nieuwe eerstejaars studenten - kunnen de geschiedenis van de annexatie lezen en unieke plekjes bezoeken die daar bij horen. Ook geboren en getogen Eindhovenaren kunnen verborgen pareltjes (opnieuw) ontdekken.

De web app is ontwikkeld in het kader van jubileumjaar Eindhoven 1920-2020: 'Eer gisteren, Vier vandaag, Maak morgen' en daarom zal de web app na 11 augustus 100 dagen beschikbaar zijn.