Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

September 2020

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Dagbesteding Archipel Eerdbrand in De Mortel

We zijn enthousiast om te kunnen melden dat Archipel Eerdbrand dagbesteding gaat aanbieden in wijkcentrum De Mortel. Maandag 7 september gaan we starten.

De gemeente Eindhoven heeft besloten dat de WMO cliënten die behoefte hebben aan dagbesteding, zoveel mogelijk in de wijken worden ontvangen en niet naar het verpleeghuis gaan. Dit is een stuk laagdrempeliger en de cliënten blijven in hun vertrouwde wijk/omgeving.
Daarnaast heeft de corona-crisis ervoor gezorgd dat dit in een stroomversnelling is gekomen, omdat we fysiek in de ruimtes in De Eerdbrand deze cliënten niet allemaal kunnen opvangen, omdat we anderhalve meter afstand in acht moeten nemen.

Het is dus een enorme uitdaging om te starten met activiteiten in De Mortel. Voor cliënten in Woenselse Heide zijn we inmiddels ook gestart in wijkgebouw Het Heidehonk.
We gaan allerlei soorten activiteiten aanbieden en de bedoeling is dat we wederzijds zoveel mogelijk gaan integreren met de wijkactiviteiten. Natuurlijk gaan we dit doen met enthousiaste vrijwilligers!

Als je zin en tijd hebt om mee te helpen bij de dagbesteding - we kunnen nog altijd meer enthousiaste vrijwilligers gebruiken - neem dan contact op met onze coördinator vrijwilligerswerk, Heidi de Kok.
Bij voorkeur via e-mail heidi.de.kok@archipelzorggroep.nl of 06 - 10 40 37 04.
Graag tot ziens in De Mortel!