Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Juni 2020

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Donaties voor de bloementuin

De Bloementuin bestaat nu 2 jaar en er komen veel mensen uit de wijk om een kijkje te nemen, planten brengen en genieten van de prachtige gevarieerde bloemenpracht.

Het is een echte ontmoetingsplek geworden waar veel gebruik van wordt gemaakt.
Een tuin is een doorlopend proces, o.a. de gekregen planten in de tuin zetten, snoeien, stekken, onkruid wieden en water geven wanneer nodig. Een proces waarbij sociale contacten op een ongedwongen wijze tot stand komen.

Na de uitbreiding van de Bloementuin is een put geslagen en een pomp geplaatst met een financiële bijdrage van de gemeente.
Hiermee is het bij droog weer mogelijk om de planten voldoende water te geven.

Er was nog een wens van de vrijwilligers namelijk om ook het composietpad aan te passen aan de uitbreiding! Dat is nodig zodat ook mensen met een lichamelijke beperking met rollator of rolstoel veilig door de tuin kunnen bewegen.

Om dit mogelijk te maken heeft de stichting AB voor Elkaar een financiële bijdrage aan het Oranjefonds en aan de Stichting Financiën Wijkactiviteiten Achtse Barrier (sfwab) gevraagd. Het Oranjefonds heeft een bedrag van € 1.280,00 toegezegd en de sfwab heeft de dan nog nodige € 250,00 toegekend.
Met deze donaties is het deze zomer mogelijk de uitbreiding van het composietpad te realiseren.
Het gedoneerde geld is alleen voor de aanschaf van de benodigde materialen, al de werkzaamheden doen de vrijwilligers zelf.
De Bloementuin is straks helemaal af, met dank aan het Oranjefonds en de sfwab.

De Bloementuin is altijd open voor bezoekers, ook tijdens de werkzaamheden!